Δραγασάκης: "Να αναλάβουν τις ευθύνες τους αν αρνηθούν"

Την αισιοδοξία του ότι στο έκτακτο Eurogroup της Παρασκευής θα υπάρξει συμφωνία εξέφρασε ο Γιάννης Δραγασάκης μετά τη συνάντησή του με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε ότι η ελληνική πάει με συγκεκριμένες προτάσεις, έγινε μεγάλη προεργασία και "δεν έχουμε ακούσει κάποια

αντιπρόταση". Αν αρνηθούν, ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του.

Στην ψυχραιμία του ελληνικού λαού και των καταθετών στάθηκε ο Γιάννης Δραγασάκης, που είπε πως παρά τις «κινδυνολογικές αναφορές σε ξένα και ελληνικά ΜΜΕ» η στάση των Ελλήνων είναι «ψύχραιμη και αξιοθαύμαστη, καθώς γνωρίζετε, πως υπάρχουν δυνάμεις που θέλουν την Ελλάδα γονατισμένη για να επιβάλουν τη θέλησή τους. Καταλαβαίνουμε τι βοηθά και τι όχι», είπε.

Ο κ. Στουρνάρας δήλωσε πως ενημέρωσε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης για την χθεσινή συνεδρίαση της ΕΚΤ, η στάση της οποίας όπως είπε καθορίζεται και από το Eurogroup. Δική μας μέριμνα, είπε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, είναι η μέριμνα για την εξασφάλιση της ρευστότητας και της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, τόνισε. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε πως «είμαστε υπό απόλυτο έλεγχο».

Keywords
Τυχαία Θέματα