Έγινε ζάπλουτη... επειδή φοβόταν τις σύριγγες

Η 30χρονη Ελίζαμπεθ Χολμς είναι μια αυτοδημιούργητη δισεκατομμυριούχος. Κι αυτό γιατί φοβόταν τις....σύριγγες!

Η Χολμς παράτησε τις Πολυτεχνικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ στα 19 της, όταν αποφάσισε ότι θα ήταν καλύτερο να αξιοποιήσει τα χρήματα από τα δίδακτρά της, για να αλλάξει τον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης. Στα 30 της, είναι πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος μίας επιχείρησης δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Χολμς είχε συνειδητοποιήσει ότι οι παραδοσιακές εξετάσεις αίματος παραήταν περίπλοκες και ακριβές για μια διαδικασία που υπάρχει από το 1960 και δεν έχει αλλάξει

ποτέ.

Ετσι, αποφάσισε να την αλλάξει. Χρειάστηκε μία δεκαετία για να ολοκληρώσει και να υλοποιήσει την ιδέα της, αλλά τώρα φαίνεται ότι η απόφασή της να παρατήσει τις σπουδές της ήταν η σωστή.

Πλέον, έχει αλλάξει άρδην ο τρόπος που γίνονται οι εξετάσεις αίματος καθώς η Χολμς ανέπτυξε τον τρόπο να γίνονται αναλύσεις αίματος με μία απλή σταγόνα, όσο βγαίνει από ένα μικρό τσίμπημα και έκανε περιττή τη λήψη με ολόκληρες σύριγγες για διαφορετικές εξετάσεις. Παράλληλα, τα αποτελέσματα δίνονται με απίστευτη ταχύτητα σε σύγκριση με τα καθιερωμένα.

Η εταιρία της αξίζει 9 δισ. δολάρια και στη Χολμς ανήκει το 50% της εταιρείας. Η γυναίκα που φορά μόνο μαύρα και έμαθε μόνη της Κινέζικα όταν ήταν μαθήτρια του γυμνασίου, δεν ακολούθησε την ορθόδοξη οδό.

Keywords
Τυχαία Θέματα