Ελληνικοί οι 2 από τους 10 καλύτερους θερινούς κινηματογράφους της Ευρώπης

Λίστα με τους δέκα κορυφαίους θερινούς κινηματογράφους της Ευρώπης δημοσίευσε πρόσφατα η βρετανική εφημερίδα Guardian, στην ταξιδιωτική στήλη της. Και -όχι ότι μας κάνει εντύπωση!- στην 4η θέση της λίστας φιγουράρει περίτρανα το ιστορικό Cine Paris, «ένα σινεμά - ταράτσα στην καρδιά της Πλάκας που βρίσκεται στη σκιά της Ακρόπολης, κάτι το οποίο προσδίδει μία άλλη ατμόσφαιρα στην κάθε ταινία που προβάλλει.

Υπάρχει μία εκπληκτική μίξη ντόπιων και τουριστών, με ταινίες που κυμαίνονται από κινούμενα σχέδια μέχρι σύγχρονα αριστουργήματα που πρέπει κανείς να παρακολουθήσει», όπως χαρακτηριστικά περιγράφει το άρθρο.

Εντύπωση και... καμάρι, όμως, προκαλεί ένας ακόμα ελληνικός θερινός κινηματογράφος που βρίσκεται στην 8η θέση της λίστας: Το Cine Kamari, το οποίο, σύμφωνα με το άρθρο, «βρίσκεται στο καλύτερο σημείο του κόσμου για να δει κανείς μια ταινία. Μπορείς να απολαύσεις το κινηματογραφικό έργο σχεδόν ξαπλωμένος σε μια πολυτελή ξαπλώστρα, πίνοντας ένα κοκτέιλ από το μπαρ και με τα αστέρια του ελληνικού ουρανού να τρεμοσβήνουν». Δείτε το εδώ:

Κατά τα άλλα, στο top 10 των θερινών σινεμά στην Ευρώπη, η Guardian περιλαμβάνει τα:

1.Κάστρο Μονζουίκ (Βαρκελώνη)

2. Cromarty cinema (Σκωτία)

3. Σινέ Locarno on the lake (Ελβετία)

4. Cine Paris (Αθήνα)

5. Σινέ Cineteca Bologna (Μπολόνια)

6. Moonlight cinema (Κανάριοι Νήσοι)

7. Sotto le stelle (Βερόνα)

8. Cine Kamari (Σαντορίνη)

9. Rathausplatz (Βιέννη)

10. La Villette (Παρίσι)

Keywords
Τυχαία Θέματα