Ενας «δεξιός» στη ΔΗΜ.ΑΡ.

Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα με μεγάλη διαφορά προβλέπει ο Κώστας Λαλιώτης στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις του. Κάτι τέτοια κάνει και μετά τον χρεώνουν ως μυστικοσύμβουλο του Αλέξη Τσίπρα.

Εάν ο Φώτης Κουβέλης επιβεβαιώσει τις πληροφορίες που τον φέρουν να προτείνει στη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος τον Θανάση

Θεοχαρόπουλο για γραμματέα της ΔΗΜ.ΑΡ., τότε αξίζει να σας διηγηθούμε την ιστορία του διαδόχου του Σπύρου Λυκούδη στο ανώτατο αξίωμα της Αγίου Κωνσταντίνου.

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος προέρχεται από δεξιά οικογένεια της Ημαθίας και το 2004 υπήρξε ψηφοφόρος του Κώστα Καραμανλή. Οι πληροφορίες ότι ήταν γραμμένος στη ΔΑΠ το διάστημα που ήταν φοιτητής στη Γεωπονική Σχολή Θεσσαλονίκης διακινούνται στη ΔΗΜ.ΑΡ. από όσους δεν βλέπουν με θετικό μάτι την αναρρίχησή του στην ηγεσία του κόμματος, αλλά δεν επιβεβαιώνονται. Ο 35χρονος Θανάσης ενεπλάκη φανερά στα πολιτικά δρώμενα του Νομού Ημαθίας τα τελευταία χρόνια και συγκεκριμένα μετά την απόφαση του Φώτη Κουβέλη να προχωρήσει στην ίδρυση της Δημοκρατικής Αριστεράς. Επέλεξε τη μέση οδό ανάμεσα στη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς οι άνθρωποι που τον γαλούχησαν στην πολιτική ήταν δύο καθηγητές που είχε ως μαθητής σε φροντιστήριο της Βέροιας. Οι συγκεκριμένοι ήταν συνέταιροι στο φροντιστήριο, αλλά ο ένας ήταν δεξιός και άλλος αριστερός.

Ο πρώτος ονομάζεται Κώστας Ζιώγας και είναι μέλος της Κ.Ε. της Ν.Δ. και κουμπάρος του Αντ. Σαμαρά, ενώ ο δεύτερος είναι ο Μηνάς Δελημπαλταδάκης, που σήμερα είναι ηγετικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στον Νομό Ημαθίας. Ο Θ. Θεοχαρόπουλος είχε και διατηρεί καλές σχέσεις ακόμη και με τους δύο.
Αξίζει, τέλος, να αναφέρουμε ότι ο τελευταίος την περίοδο που η ΔΗΜ.ΑΡ. συμμετείχε στην συγκυβέρνηση είχε χρηματίσει ειδικός γραμματέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Είναι γεωπόνος M.Sc., διδάκτωρ Αγροτικής Οικονομίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και επιστημονικός συνεργάτης στο Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης και Διοίκησης Αγροτικών Επιχειρήσεων.

Πιστός άθεος

Αν και η πλειονότητα των ηγετικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, με πρώτο και καλύτερο τον Αλ. Τσίπρα, δηλώνει πίστη στην «αθεΐα», εν τούτοις για ψηφοθηρικούς λόγους κρατάει ανοιχτή την πόρτα με την Εκκλησία. Ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας έχει συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, στα μέσα της εβδομάδος επισκέφθηκε στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία»| τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ενώ ετοιμάζει και επίσκεψη στο Αγιον Ορος. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μόλις βγήκε από το δωμάτιο του Πατριάρχη πέτυχε στον διάδρομο του ξενοδοχείου τον πρώην μητροπολίτη Ζακύνθου Χρυσόστομο, ο οποίος περίμενε να συναντηθεί με τον κ.κ. Βαρθολομαίο. Ο Αλ. Τσίπρας, για να αναδείξει την πρόσβαση του κόμματός του στην Εκκλησία, του είπε πως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον Νομό Ζακύνθου, Σ. Κοντονής, είναι γιος παπά.

Ανησυχίες

Η προερχόμενη από το ΠΑΣΟΚ βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Σακοράφα (φωτ.) φέρεται να έχει συμφωνήσει με τον Αλέξη Τσίπρα να είναι υποψήφια για την Περιφέρεια Αττικής στις επόμενες εκλογές. Ωστόσο, αυτό που την προβληματίζει είναι το ενδεχόμενο ο Αντ. Σαμαράς να στήσει τριπλές κάλπες, οπότε δεν θέλει να διακινδυνεύσει την κάθοδό της στις περιφερειακές εκλογές και να χάσει την έδρα στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Δυσαρέσκεια και απουσία

Η απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να μην παραστεί στην εκδήλωση της κυβέρνησης για την ανάληψη της ελληνικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Eνωσης ήταν μια συνειδητή πράξη αποστασιοποίησης, με μπόλικη δόση δυσφορίας. Ο Γ. Παπανδρέου θεωρεί εαυτόν αδικημένο και πιστεύει ότι επάνω στη δική του πολιτική αυτοθυσία έκαναν πάρτι οι Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο ίδιος το πήρε προσωπικά. Με την απουσία του ήθελε να εκφράσει τη δυσαρέσκεια και απέναντι στους αξιωματούχους της Ε.Ε., οι οποίοι όσο ήταν πρωθυπουργός τον αντιμετώπιζαν ως «αναλώσιμο» προϊόν, χωρίς να του προσφέρουν πολιτική στήριξη εντός της Ελλάδος, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος εκτέλεσε με ακρίβεια όλες τις εντολές που του είχαν υποδείξει ως αναπόφευκτες λύσεις την περίοδο εφαρμογής του Μνημονίου.

Ο μάρτυρας

Ανάμεσα σε αυτούς που αποδοκίμασαν τον Πέτρο Τατσόπουλο σχετικά με την αιχμηρή άποψη που διατύπωσε για τους συμπαθούντες τη «17Ν» ήταν και ο καθηγητής Γιάννης Μηλιός (φωτ.). «Εχουμε πολύ σοβαρότερα να κάνουμε από το να καλύπτουμε δημοσίως τα άστοχα και εκτός γραμμής πυροτεχνήματα», είπε χαρακτηριστικά. Προφανώς, ο Γ. Μηλιός, που ήταν μάρτυρας υπεράσπισης του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου στη δίκη της «17Ν», δεν έχει καμία σχέση με το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Καθόλου τυχαίο

Με τις επιθέσεις που δέχτηκε ο Πέτρος Τατσόπουλος (φωτ.) από τους ακραίους του ΣΥΡΙΖΑ στο τέλος θα εξαγνιστεί στον χώρο της Κεντροαριστεράς και θα αρχίσει να παίζει το όνομά του μαζί με αυτά που είναι προτεινόμενα να ηγηθούν της προσπάθειας ανασύστασης του χώρου. Δεν είναι τυχαίο ότι οι πρώτοι που έσπευσαν να τον υπερασπιστούν όταν ετέθη το ζήτημα της διαγραφής του ήταν ο βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ. Γ. Ψαριανός και ο απερχόμενος εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Α. Παπαδόπουλος.

Ποιος, θέλω να ξέρω ποιος

Δεν τα πάει καλά με τον Φ. Κουβέλη και θεωρεί προσχηματικούς τους λόγους που επικαλέστηκε ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. για να μην παραστεί στην εκδήλωση που έγινε στο Μέγαρο Μουσικής για την έναρξη της ελληνικής προεδρίας στην Ε.Ε. «Δεν ήθελε να είναι στο ίδιο κάδρο με τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο», είπε χαρακτηριστικά...!

Keywords
Τυχαία Θέματα