Εξιχνιάστηκε η υπόθεση κλοπής καυσίμου της Πολεμικής Αεροπορίας

Εξιχνιάσθηκε από την Ελληνική Αστυνομία η υπόθεση της κλοπής καυσίμου από αγωγό της Μονάδος Καυσίμου Αλιάρτου της Πολεμικής Αεροπορίας, από έναν Έλληνα κάτοικο της περιοχής, 49 ετών, συνταξιούχο.

Η υπόθεση είχε ξεκινήσει προ μηνών όταν η Πολεμική Αεροπορία μετά τη διαπίστωση απώλειας καυσίμου από το σύστημα αγωγού καυσίμων, προχώρησε στη διερεύνηση της υπόθεσης από τα αρμόδια όργανά της. Στη διάρκεια αυτής της διαδικασίας επιβεβαιώθηκε η ύπαρξη διαρροής καυσίμου στην περιοχή της Θήβας, η οποία εντοπίστηκε σε σημείο του αγωγού που αυτός περνούσε εντός ιδιωτικής ιδιοκτησίας.

Τότε από τα αρμόδια όργανα της ΠΑ ξεκίνησε η διαδικασία για την αποκάλυψη του αγωγού για την επισκευή της βλάβης, οπότε και διαπιστώθηκε η ύπαρξη μη προβλεπόμενης πρόσθετης κατασκευής για την αφαίρεση καυσίμου. Αμέσως, μετά από την αποκάλυψη αυτή, η Πολεμική Αεροπορία ενημέρωσε το αρμόδιο Τμήμα Ασφαλείας Θηβών της Ελληνικής Αστυνομίας, στα αρμόδια όργανα του οποίου παρείχε όλα τα μέχρι τότε γνωστά στοιχεία, για περαιτέρω εξέταση της υπόθεσης, λόγω αρμοδιότητος.

Στο πλαίσιο λοιπόν αυτής της έρευνας από την ΕΛΑΣ διαπιστώθηκε ότι ο 49χρονος συλληφθείς είχε παρέμβει, τουλάχιστον από τον Ιούνιο του 2014, στον αγωγό που διέρχεται υπογείως από την αυλή της οικίας του, στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας, με σκοπό την άντληση καυσίμων. Συμφώνως με την ΕΛΑΣ, «σε έρευνα που διενεργήθηκε στο σημείο, διαπιστώθηκε ότι είχε σκάψει το έδαφος, είχε τρυπήσει και δημιουργήσει σπείρωμα στον αγωγό και τοποθετώντας κατάλληλη κατασκευή, αντλούσε και μετάγγιζε καύσιμα, τα οποία με πρόσμιξη κοινού πετρελαίου, ήταν κατάλληλα να χρησιμοποιηθούν σε λέβητες και κινητήρες πετρελαίου κίνησης (diesel)».

Σε βάρος του 49χρονου συλληφθέντος συνταξιούχου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς και παράβαση νομοθεσίας περί λαθρεμπορίας και η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θήβων. Οι έρευνες και το προανακριτικό έργο του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, συνεχίζονται προκειμένου να πιστοποιηθεί η ποσότητα των αφαιρεθέντων καυσίμων και να διαπιστωθεί η ανάλογη οικονομική ζημιά, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του 49χρονου και στη διάπραξη άλλων παρόμοιων αδικημάτων.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα