''Έξυπνη η κίνηση του Σαμαρά'' σύμφωνα με το Bloomberg

Ο Αντώνης Σαμαράς ''τζογάρει'' το πολιτικό του μέλλον, επισπεύδοντας τις διαδικασίες για την προεδρική εκλογή. Αυτό αναφέρει σημερινό του δημοσίευμα του Bloomberg, σχολιάζοντας την μεγάλη βουτιά των ελληνικών μετοχών.

Οι κινήσεις του πρωθυπουργού είναι πιθανό να οδηγήσουν σε πρόωρες εκλογές τον Ιανουάριο και τον ΣΥΡΙΖΑ

στην κυβέρνηση, επισημαίνεται σε σχετικό άρθρο.

Όπως αναφέρει ο Χόλγκερ Σμίντλινγκ, οικονομικός διευθυντής της τράπεζας Bereenberg στο Λονδίνο, «πρόκειται για ένα επικίνδυνο τζογάρισμα. Οι πρόωρες εκλογές τον Ιανουάριο θα μπορούσαν να φέρουν τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση».

''Ο Σαμαράς γνωρίζει ότι πρέπει να ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο'' δήλωσε ο Μίκαελ Φουκς αναπληρωτής πρόεδρος της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), του κόμματος της Γερμανίδας καγκελαρίου Α.Μέρκελ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Κολωνία, όπως αναφέρει το πρακτορείο. Ο Φουκς έκανε λόγο για «ένα υπολογισμένο ρίσκο που πήρε που είναι στην πραγματικότητα μια έξυπνη κίνηση» , επισημαίνοντας ότι επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Έλληνα πρωθυπουργό τη Δευτέρα. «Οι πιθανότητες να αποδώσει είναι περισσότερο από καλές. Ξέρει τι κάνει» πρόσθεσε.

Ο Αριστείδης Χατζής, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας εκτίμησε πως «τα μαθηματικά είναι πολύ δύσκολα για την κυβέρνηση» και αυτό γιατί όπως αναφέρει το άρθρο, ελάχιστοι από τους 24 ανεξάρτητους βουλευτές έχουν δηλώσει πως θα ψηφίσουν τον εκλεκτό της κυβέρνησης για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ τα λοιπά κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν ταχθεί εναντίον οποιασδήποτε υποψηφιότητας.

Και ο καθηγητής Οικονομικών και Ευρωπαϊκής Πολιτικής, Γιώργος Παγουλάτος εκτίμησε στο ίδιο δημοσίευμα πως «σε λιγότερο από ένα μήνα ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να γίνει κυβέρνηση στην Ελλάδα. Πριν καν τελειώσει το πρόγραμμα διάσωσης, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να μείνει δίχως οικονομική στήριξη. Αυτή θα ήταν μια απότομη αλλαγή έτσι ώστε να αποφύγουμε τα χειρότερα».

Την ίδια στιγμή, σημειώνει το Bloomberg, τα κλιμάκια της τρόικας επιστρέφουν στην Αθήνα για να κάνουν την τελευταία αναθεώρηση του ελληνικού προγράμματος που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα