Φίλης και Βούτσης επιβεβαίωσαν τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ για πρόωρες εκλογές

Του Γιώργου Λυκουρέντζου

Με τον πλέον εμφατικό τρόπο επιβεβαιώνεται το αυριανό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ καθώς το ένα μετά το άλλο τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ομιλούν ανοικτά περί ενδεχομένου εκλογών.Πρώτος ο Νίκος Φίλης στη Βουλή κατά τη συζήτηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου έδειξε ξεκάθαρα τη λύση

των εκλογών.

«Κοιμούνται όρθιοι όσοι μιλούν για κυβερνήσεις συνεργασίας , άλλου προσανατολισμού σε αυτή τη Βουλή. Εμείς δεν θα κάνουμε αυτά που έκαναν οι άλλοι μετά από τις Κάννες» είπε αρχικά ο κ. Φίλης ο οποίος μάλιστα απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση ζητώντας της να χαμηλώσει τους τόνους καθώς όπως είπε «με αναμπουμπούλα δεν έχετε πολιτικό μέλλον».

Στη συνέχεια ωστόσο ήρθε η αποκάλυψη με τον Νίκου Φίλη να δείχνει ξεκάθαρα ότι στο μυαλό της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ οι εκλογές είναι σε πρώτο πλάνο: «Μας έλεγαν ότι οι εκλογές θα διαλύσουν την οικονομία. Δεν έγινε. Τώρα λένε ξανά το ίδιο. Κάποιοι έχουν λόγο να τις φοβούνται. Εμείς δεν φοβόμαστε τις εκλογές. Αν χρειαστεί το πολιτικό μας σχέδιο να αναβαπτιστεί στη γνώμη του λαού αυτό θα γίνει . Επιδιώκουμε συμβιβασμό. Αν αυτή η συμφωνία χρειαστεί νομιμοποίηση λαϊκή, εμείς δεν θα φοβηθούμε. Επί συμφωνίας όμως, όχι επί συζητήσεων» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φίλης.

Βούτσης

Πριν από λίγο στη Βουλή, και λίγες μόνο ώρες μετά από τη σχετική αναφορά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη και ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης άνοιξε ορθάνοικτα παράθυρο εκλογών λέγοντας χαρακτηριστικά: «Όσοι θέλουν να κατεβάσουμε το κεφάλι και η χώρα να μείνει χρεοκοπημένη όχι μόνο οικονομικά αλλά και ηθικά και πολιτισμικά πλανώνται πλάνη οικτρά. Ο λαός έχει δώσει την απάντησή του και αν χρειαστεί θα το ξανακάνει».

Δείτε το αυριανό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα