Φώτης Κουβέλης: "Εθνική συνεννόηση για το χρέος"

Μπορεί ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας στις ομιλίες τους να κόψουν τον αέρα όσων ονειρεύονται κυβερνήσεις εθνικής ενότητας ωστόσο πριν από λίγο ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ Φώτης Κουβέλης πρότεινε νέα

κυβέρνηση και πλαίσιο εθνικής συνεννόησης με συμμετοχή όλων των πολιτικών δυνάμεων για τη διεκδίκηση της αναδιάρθρωσης του χρέους.

"Η αλλαγή πολιτικής σε προοδευτική κατεύθυνση προϋποθέτει αλλαγή κυβέρνησης. Η σημερινή κυβέρνηση δεν θέλει και δεν μπορεί να εφαρμόσει προοδευτική πολιτική. Και βέβαια, η πολιτική σταθερότητα δεν ταυτίζεται με τη συνέχιση της ίδιας πολιτικής. Αυτή η πολιτική προκαλεί την κοινωνική αποσταθεροποίηση. Είναι ανάγκη όλες οι πολιτικές δυνάμεις, στο πλαίσιο μιας εθνικής συνεννόησης, με όλες τις διαφορές και τις αντιθέσεις τους, να συζητήσουν και να διεκδικήσουν την αναδιάρθρωση του χρέους. Η διεκδίκηση αυτή πρέπει να γίνει με τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση στο εσωτερικό της χώρας και τη δημιουργία ευρύτερων συμμαχιών σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Εμείς, δεν επενδύουμε στην αποτυχία των διαπραγματεύσεων. Πρέπει όμως να μπει ένα τέλος σε μια πολιτική που, με στόχο την επίτευξη υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων, μειώνει τα εισοδήματα, απομυζά την πραγματική οικονομία και αντιφάσκει με τον στόχο της ανάπτυξης" είπε ο κ. Κουβέλης λαμβάνοντας σαφείς αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος αποκλείει τη συμμετοχή του στην όποια κυβερνητική διαπραγμάτευση.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ εξαπέλυσε παράλληλα επίθεση στην κυβέρνηση χαρακτηρίζοντας το χρέος μη βιώσιμο. Παρά το γεγονός όμως ότι επεσήμανε την αναγκαιότητα αλλαγής πολιτικής φρόντισε να κάνει διακριτές τις διαφορές του από τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι δυνατότητα επιστροφής στην προ του 2009 κατάσταση δεν υπάρχει.

Keywords
Τυχαία Θέματα