ΓΕΕΘΑ: Οι μισθοί πρέπει να επιστρέψουν στο επίπεδο του 2012

Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε πριν από λίγη ώρα το ΓΕΕΘΑ, με την οποία παρέχονται διευκρινίσεις επί μισθολογικών θεμάτων, που το τελευταίο διάστημα απασχολούν τον γραπτό και ηλεκτρονικό τύπο, και επομένως μέσω αυτών τους εν ενεργεία στρατιωτικούς, τους αποστράτους και τις οικογένειές τους.
Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ έχει ως εξής:

«Διευκρινίζεται ότι βάση της ισχύουσας νομοθεσίας το ΓΕΕΘΑ δεν έχει καμία απολύτως αρμοδιότητα σύστασης πρότασης μισθολογίου και ως εκ τούτου ουδέποτε του ανατέθηκε τέτοιο έργο.
Τονίζεται επίσης ότι η θέση του ΓΕΕΘΑ είναι ότι σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να υπάρξει συμμόρφωση με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και ως εκ τούτου οι μισθοί των στελεχών των Ε.Δ. πρέπει να επιστρέψουν στο επίπεδο του Αυγούστου 2012 όπως εντέλλεται από τη σχετική απόφαση του ΣτΕ.»
Στρατιωτική πηγή προς την οποία προστρέξαμε για διευκρινίσεις επί της προαναφερθείσης ανακοινώσεως, μας τόνισαν – μεταξύ άλλων – ότι υπεύθυνη για την από πλευράς του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης υποβολή της σχετικής προτάσεως για το μισθολόγιο είναι η αρμόδια Γενική Διεύθυνση Οικονομικών του ΥΠΕΘΑ (ΓΔΟΣΥ), η οποία αφού ολοκληρώσει το έργο της θα την υποβάλλει προς το Υπουργείο Οικονομικών.
Τονιζόταν ακόμα ότι ενώ μέχρι τώρα μας έλεγαν πως οι δικαστικοί λαμβάνουν τα χρήματα, γιατί υπάρχουν σχετικές αποφάσεις του Σ.τ.Ε., τώρα τέτοια απόφαση υπάρχει και για τους στρατιωτικούς, οπότε η Πολιτεία πρέπει να εφαρμόσει και γι’ αυτούς τα ίδια. «Δεν μπορεί να έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά» ελέχθη χαρακτηριστικώς.
Το ΓΕΕΘΑ «ατύπως» έχει υποβάλλει σχετική εισήγησή του, ενώ έχει παράσχει – μέσω των Κλάδων – και τους οικονομικούς αξιωματικούς αυτών, που ζήτησε σχετικώς η ΓΔΟΣΥ.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα