Η "ακτινογραφία" της γαλάζιας Κοινοβουλευτικής Ομάδας...

Το δυσμενές εκλογικό αποτέλεσμα για τη ΝΔ που είχε σαν συνέπεια την απώλεια του μπόνους των 50 εδρών αλλά και την εκλογή βουλευτών, για πρώτη φορά, άλλαξε άρδην τους συσχετισμούς μέσα στη γαλάζια κοινοβουλευτική ομάδα.

Η Νέα Δημοκρατία θα εκπροσωπείται στο κοινοβούλιο με 76 βουλευτές απο 129 που είχε και αποτελεί την πιο ισχνή κοινοβουλευτική παρουσία των τελευταίων

ετών. Το ενδιαφέρον πλεον εστιάζεται για το ποιος εχει το πάνω χέρι στην Κ.Ο. και αυτό φάνηκε απο τις πρώτες κινήσεις του Αντώνη Σαμαρά να τηλεφωνήσει σε ολους τους βουλευτές του, διερευνώντας παράλληλα και τις διαθέσεις τους.

Του Γιώργου Σιαδήμα

Στην μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, στην Β Αθήνας ο Νικος Δένδιας με την εκλογή του στην πρώτη θέση, δημιούργησε νεα δεδομένα αφου εκτός των άλλων άφησε πισω του τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που ποτέ δεν έκρυψε τις αρχηγικές του φιλοδοξίες. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο " θορυβώδης " Άδωνης Γεωργιάδης ενω ακολουθούν οι νεοφιλελεύθεροι Κωστής Χατζηδάκης και Μιλτιαδης Βαρβιτσιώτης. Ο Εύαγγελος Μειμαράκης που για πολλούς θεωρείται η ψυχή της παράταξης είναι στην έκτη θεση, με τον " καραμανλικό " Γιώργο Κουμουτσάκο και την Άννα Καραμανλή να βρίσκονται πίσω του.

Η Σοφία Βούλτεψη που στηρίχθηκε στο δίδυμο Μητσοτάκη - Χατζηδάκη για να εκλεγεί ενω παράλληλα διατηρεί σχέσεις με το Δημήτρη Σταμάτη, πέρασε τελικά την " σαμαρική " Άννα - Μισέλ Ασημακοπούλου ενω τελευταίος εκλέχτηκε ο δυσαρεστημένος απο τις γραμμές που έδινε η ηγετική ομάδα, Μάκης Γιακουμάτος.

Στην Ά Αθήνας η Ολγα Κεφαλογιάννη εκλέγεται πρώτη, με τον Βασίλη Κικίλια να ακολουθεί και την Ντόρα Μπακογιάννη να κλείνει την τριάδα. Ο Νικήτας Κακλαμάνης κλείδωσε την τέταρτη και τελευταία θέση και μαζί την αντιπροεδρία στη Βουλή.

Στην περιφέρεια Αττικής ο Μάκης Βορίδης που είναι μεταξύ των δελφίνων, επικράτησε της " σαμαρικής " Γεωργία Μαρτίνου ενω ακολουθούν ο " καραμανλικός " Γιώργος Βλάχος με τον παλιό " μητσοτακικό " Θανάση Μπούρα.

Στον Πειραιά εκλέχτηκε ο Κώστας Κατσαφάδος ενω στη Β περιφέρεια, επανεκλέγεται ο μέχρι προτινος " μόνιμος " αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Τραγάκης.

Με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας εκλέγονται οι Θόδωρος Φορτσάκης, Δημήτρης Σταμάτης, Νίκη Κεραμέως και Βασίλης Οικονόμου, ολοι προσωπικές επιλογές του Αντώνη Σαμαρά.

Στην περιφέρεια, βουλευτές που είχαν εκλεγεί για πρώτη φορά το 2012 αποτελώντας την εμπροσθοφυλακή του Αντώνη Σαμαρά έμειναν εκτός.

Στην Θεσσαλονίκη εκλέγονται ο Κώστας Γκιουλέκας που έχει απομακρυνθεί από το προεδρικό περιβάλλον, ο Σταύρος Καλαφάτης που έχει έρθει αρκετά κοντά στον Αντώνη Σαμαρά και η Έλενα Ράπτη που ανήκει στους δυσαρεστημένους απο τη μη αξιοποίηση της. Ο Κώστας Καραμανλής εκλέγεται χωρίς σταυρό ως πρώην πρωθυπουργός.

Στη Β Θεσσαλονίκης επικράτησαν οι " σαμαρικοί " Θόδωρος Καράογλου και Σάββας Αναστασιάδης ενω η τρίτη θέση που πήρε τελικά ο φίλος του πρώην πρωθυπουργού, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ώθησε τον Αντώνη Σαμαρά να καταλάβει την έδρα της Μεσσηνίας αφήνοντας εκτός τον Γιάννη Λαμπρόπουλο που ήδη σήκωσε μπαιράκι.

Στην Αιτωλοακαρνανία η αξιοποίηση του Κώστα Καραγκούνη ως εκπροσώπου τύπου, φερνει απέναντι στον Αντώνη Σαμαρά, τον παλιό του συνοδοιπόρο, Μάριο Σαλμά.

Στην Αργολίδα επικράτησε ο πρώην στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή, Γιάννης Ανδριανός αλλά στην Αρκαδία ο επίσης " καραμανλικός " Ανδρέας Λυκουρέντζος, έχασε απο τον " ανοιξιάτικο " Κώστα Βλάση.

Στην Αχαία επικράτησε ο πρωην γραμματέας Ενημέρωσης και πρωην στέλεχος της ΠΟΛΑΝ, Ανδρέας Κατσανιώτης ενω στην Άρτα ο " καραμανλικός " Γιώργος Στύλιος κέρδισε τον " σαμαρικό " Κώστα Παπασιώζο.

Ίδια κατάσταση σε Βοιωτία και Έβρο όπου οι " καραμανλικοί " Ευαγγελος Μπασιάκος, Τάσος Δημοσχάκης άφησαν εκτός τους " σαμαρικούς ", Γιάννη Καράμπελα και Άκη Γεροντόπουλο και πρώην μητσοτακικό Αλέκο Δερμεντζόπουλο αντίστοιχα.

Ο πρώην " σαμαρικός " Κώστας Τζαβάρας εκλέγεται στην Ηλεία ενω ο Σίμος Κεδίκογλου στην Εύβοια κέρδισε τον " παλιόφιλο " του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Μαρκόπουλο.

Ο " καραμανλικός " Γιώργος Κασαπίδης άφησε εκτός τον Μιχάλη Παπαδόπουλο, πολιτικό φίλο του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στην Κοζάνη ενω ο " αβερωφικός " και πολιτικός φίλος του πρώην πρωθυπουργού, Κώστας Τασούλας εκλέχτηκε στα Ιωάννινα.

Οι " δυσαρεστημένοι " Νίκος Παναγιωτόπουλος και Κώστας Τσιάρας, που απομακρύνθηκαν απο τον πρώτο ανασχηματισμό Σαμαρά, βγήκαν σε Καβάλα και Καρδίτσα.

Στην Κέρκυρα ο Στέφανος Γκίκας, στενός φίλος του Ευάγγελου Μειμαράκη, πήρε την έδρα απο την Άντζελα Γκερέκου.

Η μεγάλη ανατροπή ήρθε στην Κόρινθο όπου ο Χρήστος Δήμας κέρδισε τον " σαμαρικό " Νίκο Ταγαρά που είχε πριμοδοτηθεί με υπουργείο.

Στις Κυκλάδες ο " σαμαρικός " Γιάννης Βρούτσης επανακλέγεται όπως και στη Λέσβο ο επίσης σκληρός " σαμαρικός " Χαράλαμπος Αθανασίου.

Στη Λακωνία ο πρώην " σαμαρικός " Θανάσης Δαβάκης επικράτησε με τον απομακρυσμένο από το προεδρικό περιβάλλον, Μάξιμο Χαρακόπουλο και το " νεολοχαγό " Χρήστο Κέλλα να βγαίνουν στη Λάρισα, ενω η " σαμαρική " Ζέτα Μακρή έχασε απο τον πρωτοεμφανιζόμενο Χρήστο Μπουκωρό στη Μαγνησία.

Στην Ξάνθη ο " καραμανλικός " Αλέκος Κοντός επανεκλέγεται όπως και ο πάντα " προεδρίκος " Γιώργος Καρασμάνης στην Πέλλα.

Στην Πιερία εκλέγεται ο πρώην " σαμαρικός " Κώστας Κουκοδήμος, στη Ροδόπη ο " καραμανλικός " Ευριπίδης Στυλιανίδης ενω στα Τρίκαλα ο " σαμαρικός " Κώστας Σκρέκας.

Στις Σέρρες ο πρωτοεμφανιζόμενος Κώστας Καραμανλής, γιος του Αχιλλέα σάρωσε ενω τη δεύτερη έδρα πήρε η " σαμαρική " Φωτεινή Αραμαπτζή.

Στη Φθιώτιδα εκλέγεται ο " μόνιμος " υπουργός των κυβερνήσεων Σαμαρά, Χρήστος Σταικούρας, στη Χαλκιδική ο " καραμανλικός " Γιώργος Βαγιωνάς που επικράτησε του " σαμαρικού " Ευθύμη Καρανάσιου ενω στη Χίο, ο φίλος του προέδρου της ΝΔ, Νότης Μηταράκης.

Ο Δημήτρης Κυριαζίδης που επανεκλέγεται στη Δράμα άφησε σαφείς αιχμές για την ηγετική ομάδα κατά την προεκλογική καμπάνια που ακολουθήθηκε η ΝΔ ενω οι " σαμαρικοί " Μάνος Κόνσολας ( Δώδεκάνησα ), Απόστολος Βεσυρόπουλος ( Ημαθεία ), Γιώργος Γεωργαντάς ( Κιλκίς ), Μαρία Αντωνίου ( Καστοριά ), Τιμολέων Κοψαχείλης ( Γρεβενά ), Στέργιος Γιαννάκης ( Πρέβεζα ), Βασίλης Γιόγακας ( Θεσπρωτία ) και Γιάννης Αντωνιάδης ( Φλώρινα ) κέρδισαν τελικά τη μάχη του σταυρού.

Στην Κρήτη, ο " ντορικός " Λευτέρης Αυγενάκης επανεκλέγεται στο Ηράκλειο, όπως και οι " σαμαρικοί " Γιάννης Πλακιωτάκης και Γιάννης Κεφαλογιάννης σε Λασίθι και Ρέθυμνο.

Keywords
νεα δημοκρατια, στην κ, αδωνις γεωργιαδης, ντορα μπακογιαννη, περιφέρεια αττικής, γιαννης κεφαλογιαννης, νέα, σαμαρας, αθηνα, χατζηδακης, μιλτιαδης, ολγα, βουλη, πειραιας, θεσσαλονικη, κοζανη, ιωαννινα, καβαλα, κερκυρα, Αντζελα Γκερεκου, λαρισα, ξανθη, τρικαλα, σερρες, δραμα, καστορια, φλώρινα, σταυροι, κρητη, ηρακλειο, ρια αντωνιου, γκιουλεκας, κακλαμανης, ομαδα διας, σταυρος δημας, εκλογες 2012, βουλευτικές εκλογές 2012, μαρικα μητσοτακη, ποιοι βουλευτες εκλεγονται, νίκος αναστασιάδης, κωστας καραμανλης, ηλεια, βουλευτες, βγαινουν, φλώρινα, περιφέρεια αττικής, αρτα, γρεβενα, δημοκρατια, δωδεκανησα, εδρα, ευβοια, κυκλαδες, ρεθυμνο, φθιωτιδα, χαλκιδικη, ανδριανος, αιτωλοακαρνανια, αντζελα, αννα, απωλεια, αρδην, αρκαδια, αχαια, αχιλλεα, βοιωτια, βλαχος, βοριδης, βρισκεται, γεωργια, γκερεκου, διδυμο, ελενα, εμειναν, ετων, ζετα, θεσπρωτια, καρδιτσα, κιλκις, λακωνια, λασιθι, μειμαρακης, μιλτιαδης, μαρια, νικη, νικο, νικητας, ντορα, ομαδα, παντα, ολγα κεφαλογιαννη, ολγα, πρεβεζα, πελλα, περιβαλλον, πιερια, ψυχη, σαββας, σοφια, τασος, τριτη, φορα, χερι, χρηστος, ανηκει, δημητρης, ευριπιδης, γκικας, υπουργειο, κωστας, στην κ, θανασης
Τυχαία Θέματα