Η επέτειος της Μάχης των Οχυρών στο Ιστίμπεη και στο Ρούπελ

Εντυπωσιακά φωτογραφικά στιγμιότυπα από τις εορταστικές εκδηλώσεις της 74ης επετείου της Μάχης των Οχυρών της «Γραμμής Μεταξά», που πραγματοποιήθηκαν χθες πέραν της επισήμου τελετής που πραγματοποιήθηκε στο Οχυρό Λίσσε, και στα Οχυρά «Ρούπελ» και «Ιστίμπεη», εκατέρωθεν του ρου του ποταμού Στρυμώνος.


Στις εκδηλώσεις αυτές παρέστησαν η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκροτήσεως κυρία Μαρία Κόλλια

- Τσαρουχά, ο Διοικητής του Γ΄ΣΣ/NRDC-GR Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ.κ Μακάριος, εκπρόσωποι των τοπικών και προξενικών αρχών, καθώς και αντιπροσωπείες εν ενεργεία και εν αποστρατεία αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο πεσόντων. Όλες οι φωτογραφίες δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από το ΓΕΣ.


Αξίζει να σημειωθεί ότι το Οχυρό Ιστίμπεη, βρίσκεται στην κορυφή του όρους Μπέλες και γειτνιάζει με την βουλγαρική μεθόριο, ελέγχοντας την δεξιά όχθη του ρου του Στρυμώνα, ενώ το Ρούπελ την αντίστοιχη δεξιά όχθη. Ακριβώς λόγω της αμέσου γειτνιάσεως του Ιστίμπεη με τη βουλγαρική μεθόριο, τα ξημερώματα της 6ης Απριλίου ήταν αυτό που δέχτηκε τα πρώτα αιφνιδιαστικά χτυπήματα από το βουλγαρικό έδαφος με όπλα ευθυτενούς τροχιάς της Βέρμαχτ, με αποτέλεσμα να εξουδετερωθούν πυροβολεία και πολυβολεία ευθύς μετά την πρώτη προσβολή.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Αναζητήσεις
επέτειο ρουπελ
Τυχαία Θέματα