Η γκάφα της Λαγκάρντ σε δήλωση για την Ελλάδα

Την περασμένη Πέμπτη η κ. Λαγκάρντ μιλώντας στην εκπομπή Q&A του αυστραλιανού κρατικού καναλιού του ABC παραδέχτηκε αστοχίες της τρόικα στην περίπτωση της Ελλάδας.

"Όντως σημειώθηκαν αστοχίες και υπήρξε και λάθος προσέγγιση", είπε ωστόσο επισήμανε ότι σε αυτό συνέβαλαν και τα στοιχεία που δίνονταν για την ελληνική οικονομία και τα οποία "δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα".

Η

κα Λαγκάρντ εκτίμησε ότι η Ελλάδα ξεπέρασε τα δύσκολα και έχει μπει σε τροχιά ανάπτυξης.

"Όλοι πανηγυρίζουμε το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας, το πρώτο αν δεν κάνω λάθος από το 1943", ανέφερε.

Έκανε λόγο για ένα "μεγάλο ταξίδι" με πολλές θυσίες εκ μέρους των Ελλήνων, αλλά τα σκληρά μέτρα ήταν απαραίτητα, όπως είπε, για να εξυγιανθεί η ελληνική οικονομία.

Σε σημερινό άρθρο του στον Βρετανικό The Guardian ο Αλέξανδρος Ανδρέου, ασκεί κριτική στην κ. Λαγκάρντ μια γυναίκα, που έχει αφορολόγητο μισθό 500.000 δολάρια το χρόνο, μετακινείται με λιμουζίνες και μένει σε πεντάστερα ξενοδοχεία.

Ο αρθρογράφος αναφέρει ότι η κ. Λαγκάρντ δεν μπορεί να αντιληφθεί την "Ελληνική τραγωδία". Δεν αντιλαμβάνεται την κατήφεια που υπάρχει στο λαό δε μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι υπάρχουν άνθρωποι που αναζητούν τρόφιμα μέσα στους κάδους των απορριμάτων.

Σημειώνει ακόμα ότι στην Ελλάδα χιλιάδες άνθρωποι στέκονται στην ουρά για τα πακέτα βοήθειας που δίνουν οι "Γιατροί του κόσμου", ενώ άλλοι πεθαίνουν από ασφυξία γιατί αναγκάζονται να καίνε σκουπίδια στα τζάκια τους για να κρατηθούν ζεστοί.

Ο Ανδρέου, ο οποίος κατάγεται από τη Μύκονο, ανέφερε ότι στο κοσμοπολίτικο νησί την περασμένη εβδομάδα δυο συνάνθρωποι προσπάθησαν να αυτοκτονήσουν λόγω της οικονομικής κρίσης.

Η κρίση έχει ως αποτέλεσμα 800.000 άνθρωποι, να μην έχουν υγειονομική κάλυψη, να υπάρχει αύξηση του HIV, των αυτοκτονιών, της παιδικής θνησιμότητας, να αυξάνονται οι θάνατοι από την ασιτία και την κακή διατροφή.

Το περίφημο πρωτογενές πλεόνασμα είναι αποτέλεσμα λογιστικών πράξεων. Η κ. Λαγκάρντ αναφέρθηκε στο πρωτογενές πλεόνασμα του 1943.

Όπως αναφέρει ο αρθρογράφος τότε η Ελλάδα ήταν εν μεσώ κατοχής από τη Ναζιστική Γερμανία. Εκείνη την περίοδο θρηνούσαμε σχεδόν το 10% του πληθυσμού.

Ο μεγάλος λιμός είχε οδηγήσει σε 300.000 το χειμώνα του 1942.

"Κάθε φορά που η Κριστίν Λαγκάρντ αποφασίζει να σχολιάσει κάτι για την Ελλάδα, οι νεοναζί της χώρας πρέπει να τρίβουν τα χέρια τους", καταλήγει ο αρθρογράφος, σημειώνοντας σκωπτικά ότι ίσως η η δήλωση της Λαγκάρντ να κρύβει το μήνυμα ότι η Ελλάδα τα πάει καλύτερα όταν βρίσκεται στα χέρια κατακτητών.

Πηγή: The Guardian

Keywords
Τυχαία Θέματα