Η... Μέρκελ της Ελλάδας στο Ληξούρι!

Της Ματίνας Σπυροπούλου

Ένθετο «Secret» της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ



Εγινε γνωστή μέσω Διαδικτύου, μετά το μεγάλο σοκ των σεισμών στην Κεφαλλονιά. Μέσα από τις σκηνές του κατεστραμμένου νησιού και κάπου ανάμεσα στους ανθρώπους που ζουν στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όλοι εντόπισαν μια φιγούρα πασίγνωστη, αλλά όχι και τόσο οικεία. Ο λόγος για την κυρία Αγλαΐα Γαλανού, που έκανε τον γύρο των ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης λόγω της εκπληκτικής

ομοιότητάς της με τη Γερμανίδα καγκελάριο.

Η κυρία Αγλαΐα στα 52 της χρόνια κλήθηκε να αντιμετωπίσει μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Το σπίτι της καταστράφηκε ολοσχερώς και τις ερχόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί η κατεδάφισή του. «Ο Εγκέλαδος είναι πιο ισχυρός από τα κτίρια», λέει η ίδια στο «Secret», αλλά δεν το βάζει κάτω και κοιτάζει το μέλλον με αισιοδοξία και χωρίς να χάνει το χαμόγελό της.

ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ. Ο σεισμός ήταν απλώς η κορυφή του παγόβουνου σε μια σειρά δύσκολων καταστάσεων που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια η κυρία Αγλαΐα. Πριν από 3 χρόνια απολύθηκε από τη δουλειά της, μετά από 12 συναπτά έτη εργασίας, και από τότε παραμένει άνεργη. Η Ληξιουριώτισσα είναι ωστόσο από εκείνες τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν τα εμπόδια χωρίς να μεμψιμοιρούν.

Παρά τις δυσκολίες, η κυρία Αγλαΐα αποφάσισε να γίνει φοιτήτρια. Σπουδάζει φυσικοθεραπεία σε ΙΕΚ της Κεφαλλονιάς και μάλιστα βοηθάει πολλούς ηλικιωμένους στο γηροκομείο της περιοχής. Την απόφασή της αυτή μάλιστα τη στηρίζουν απόλυτα και οι δύο γιοι της. «Στη ζωή του ο άνθρωπος έμαθε να είναι πλεονέκτης. Δεν πρέπει να είμαστε αχάριστοι. Ζούμε μια δύσκολη κατάσταση. Το να γκρεμίζεται μπροστά στα μάτια σου το σπίτι σου και κατ' επέκταση η ζωή σου δεν είναι εύκολο. Αλλά είμαστε ζωντανοί. Ο σεισμός μπορούσε να στερήσει ζωές και τότε θα ήμασταν σίγουρα πολύ χειρότερα. Δεν αξίζει στον τόπο μας αυτό που περνά. Αλλά είμαστε δυνατός λαός και θα ξαναγεννηθούμε. Θέλει μονάχα θέληση και επιμονή», λέει η ίδια.

ΔΙαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

Keywords
Τυχαία Θέματα