Η Τζούλη Αγορακη "ξεκλειδώνει" την ενέργεια σου

Η Τζούλη Αγοράκη θυμίζει κάπως νεράιδα, αν ζούσε όμως στο μεσαίωνα θα είχε οδηγηθεί στην πυρά. Δημοσιογράφος, συγγραφέας και κάποια στιγμή και “αστροκόριτσο”, oι αστρολογικές της προβλέψεις αγαπήθηκαν γιατί χρησιμοποιούσε -όπως ισχυρίζεται- μια διαισθητική αστρολογία. Τώρα κάνει ένα είδος ενεργειακού καθαρισμού και εναρμονίζει τους άλλους στο εδώ και τώρα των πραγμάτων. Μας μιλά για την νοητική τεχνολογία και αν τελικά υπάρχει καλή και κακή ενέργεια.

Σ’ αγαπήσαμε με τις αστρολογικές σου προβλέψεις αλλά μας άφησες στα κρύα του λουτρού και τώρα κάνεις ενεργειακό ξεμπλοκάρισμα. Τι σε κάνει

να καταπιάνεσαι με όλα αυτά;
Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είχα ερωτήσεις για όλα εκείνα τα μεταφυσικά που δεν έχουν εύκολες απαντήσεις. Με δυο λόγια, είχα μια περιέργεια να δω πίσω από την κουρτίνα της πραγματικότητας. Η αστρολογία δεν ήταν για μένα παρά ένα ακόμα σκαλοπάτι στο αθέατο των πραγμάτων. Η αναζήτηση όμως δεν σταμάτησε.

Συχνά όμως το απόκρυφο είναι στις παρυφές του φαιδρού…
Δεν θα το έλεγα, κατανοώ όμως ότι υπάρχουν ένα σωρό κοσμικές μπαρούφες, Υπάρχει η φράση του Κοέλο “όταν θέλεις πολύ το σύμπαν συνωμοτεί” και άλλες κοσμικές εσπεράντο και εγχειρίδια βλακείας που δίνουν μια λάιτ επιφώτηση, κάτι σαν το Άρλεκιν της πνευματικότητας. Υπάρχει όμως και η ευφυΐα, η κβαντική φυσική, οι πεφωτισμένοι δάσκαλοι.

Το μεταφυσικό γοητεύει και την ίδια στιγμή θεωρείσαι κάπως αλαφροΐσκιωτος να ασχολείσαι με όλα αυτά…
Η αβγομαντεία, η χειρομαντεία και άλλες κομπογιαννίτικες τεχνικές που χρησιμοποιούν κάποιοι ανίδεοι, φυσικά απωθούν. Και τον κεραυνό παλιά τον έβλεπαν και έκαναν σενάρια επιστημονικής φαντασίας, ό,τι δεν το γνωρίζουμε μας φοβίζει. Ζούμε όμως σε ενδιαφέροντες καιρούς, η επιστήμη ιδιαίτερα η κβαντική φυσική επαληθεύει εκείνο που οι αποκρυφιστές και μεταφυσικοί έχουν διακηρύξει στην πορεία της ανθρώπινης ιστορίας ότι δηλαδή είμαστε συσσωρευμένες πληροφορίες και ενέργεια και ζούμε μέσα σε μια δίνη απέραντης δραστηριότητας. Για την ακρίβεια είμαστε φωτεινά όντα. Οι επιστήμονες έχουν εντρυφήσει στη φύση της ύλης, σε αυτό που εμείς οι συνηθισμένοι άνθρωποι αποκαλούμε πραγματικότητα, έτσι έχει διαπιστωθεί -σύμφωνα πάντα με τη κβαντική φυσική- ότι η ύλη αποτελείται από άτομα τα οποία με την σειρά τους απαρτίζονται από μέρος υποατομικών σωματιδίων. Τα υποατομικά σωματίδια είναι στην πραγματικότητα τα ενεργειακά κύματα, τόσα μικρά που η υπαρχή τους επαληθεύεται μόνο από τα ίχνη που αφήνουν πίσω τους σε σωματιδιακούς επιταχυντές. Η πιο ενδιαφέρουσα άποψη του κβαντικού πεδίου είναι ότι τα ενεργειακά κύματα μετατρέπονται σε σωματίδια -συγκεκριμένα γεγονότα μέσα στον χωροχρόνο μόνο όταν κάποιος τα παρατηρεί. Με άλλα λόγια, τα ενεργειακά κύματα από τα οποία απαρτίζεται όλο το σύμπαν υπάρχουν ως σωματίδια μόνο κάτω από το βλέμμα ενός παρατηρητή, όπως άλλωστε ισχυρίστηκε ο Αϊνστάιν. Αυτό σημαίνει ότι το κβαντικό πεδίο ανταποκρίνεται όταν κάποιος το παρατηρεί, αλλά επίσης ότι όλα όσα αποκαλούμε κόσμο, αποτελούν για την ακρίβεια αντίδραση εκ μέρους του παρατηρητή.

Με μπέρδεψες αλλά και με σκάλωσες με όλα αυτά τα επιστημονικά, δηλαδή το σύμπαν ξέρει για μας πριν από μας;
Ζούμε σε ένα νοήμον σύμπαν, όταν μάθουμε να ελέγχουμε το νου και προς τα πού να στρέψουμε την προσοχή μας, αποκτούμε δύναμη πάνω σ” αυτό που αποκαλούμε εξωτερικό κόσμο και εξωτερικές συνθήκες.

Υπήρχε για σένα ο δάσκαλος, ο μύστης;
Έχω ταξιδέψει πολύ στη ζωή μου. Στις Ινδίες, σε κλειστά Άσραμ. Έχω γνωρίσει σαμάνους στον Αμαζόνιο αλλά και τσαρλατάνους που μέσω της πίστης ρουφούσαν χρήμα και ενέργεια. Είδα ανθρώπους που έκαναν υπερβατικό διαλογισμό και πράγματα να σου ξεκολλάνε το μυαλό. Όμως, ένας απλός ψαράς στο Λάμου της Κένυας ήταν πραγματικά ο πιο φωτισμένος άνθρωπος που συνάντησε ποτέ . Κρατούσε στα χέρια του την απόλυτη σοφία μέσα από το μέτρημα τη συμπόνια, την απλότητα και την αγάπη για τη ζωή.

Η ενόραση τελικά υπάρχει; Εσύ μπορείς να δεις το μέλλον;
Ενόραση ονομάζω την ευαισθησία, την παρατήρηση. Δεν νομίζω ότι διαθέτω ένα σπάνιο χάρισμα, οι περισσότεροι μπορούμε να δούμε, αν δεν το μπλοκάρουμε. Μάλλον εγώ δεν τρόμαξα όταν συνέβη, έτσι του έδωσα χώρο και ανάστημα, δούλεψα πάνω σ’ αυτή την κατεύθυνση. Το έκανα συγγραφή, ταξίδια, πνευματική αναζήτηση.

Σου έχει τύχει κάτι τρελό με την ενόραση;
Έχω δει με λεπτομέρειες γεγονότα που έγιναν στο άμεσο μέλλον.

Άρα μπορείς να θεωρήσεις τον εαυτό σου μέντιουμ;
Τι σημασία έχει να σου πω τι θα γίνει στο μέλλον αν δεν σου μάθω τον τρόπο να αλλάξεις τις επαναλήψεις σου; Διαφορετικά θα πέφτεις σαν τη μύγα στο τζάμι γιατί δεν θα μπορείς να καταλάβεις ότι κάτι τόσο διάφανο είναι και τόσο αδιαπέραστο. Η πρόβλεψη ακυρώνεται η επικυρώνεται από την σκέψη. Όχι, αποφεύγω την πρόβλεψη, στενεύει τα περιθώρια επιλογών. Η ύπαρξη οφείλει να είναι ελεύθερη να αποφασίσει και να επαναπραγματευτεί. Μπορώ μόνο να δω μια τάση σου, και πάνω σ” αυτή να δουλέψεις.

Για χρόνια ήσουν δασκάλα και στο ρέικι;
Με το ρέικι αισθάνθηκα τεράστια συγκίνηση. Ήταν σαν να το ήξερα από πάντα, σαν να υπήρχαν μέσα μου τα σύμβολα και κάποιος μου έδωσε τον κωδικό να το ενεργοποιήσω. Ήταν για μένα πολύ τιμητικό να μεταφέρω τη γνώση και σε άλλους.

Και τώρα τι ακριβώς είναι αυτό που κάνεις; Τι σημαίνει ενεργειακός καθαρισμός;
Είναι σαν περιγράψεις τη ζάχαρη σε κάποιον που δεν έχει δοκιμάσει ποτέ γλυκό. Ας πούμε ότι μπορώ να σκανάρω το ανθρώπινο σώμα, να βλέπω τα μπλοκαρίσματα και με ασκήσεις διαλογισμού και συγκέντρωσης να βοηθάω την ενέργεια να λειτουργεί πάλι ανεμπόδιστη.

Κάτι σαν healer;
Λειτουργώ περισσότερο σαν ενεργειακό «τουμποφλό». Έρχεσαι σε μένα όταν νιώθεις ότι κάτι δεν πάει καλά. Ότι δεν μπορείς δηλαδή να ξεφύγεις από τις επαναλήψεις σου. Βοηθάω τους ανθρώπους να επιστρέφουν απαλά στον εαυτό τους, όχι σαν αυτό που φαντάζονται για τον εαυτό τους ή οι άλλοι θέλουν για εκείνους. Τους μαθαίνω τις τεχνικές επαναπρογραμματισμού του υποσυνείδητου νου, και κυρίως τους βάζω σε νοητική δίαιτα .

Η νοητική δίαιτα τι περιλαμβάνει;
Για επτά τουλάχιστον ημέρες δεν επιτρέπεις στον εαυτό σου ούτε για μια στιγμή να κάνει αρνητικές σκέψεις, οποιουδήποτε είδους. Για μια ολόκληρη βδομάδα παρατηρείς τον εαυτό σου όπως η γάτα που παραμονεύει το ποντίκι. Αυτό, η δίαιτα, είναι πιο επίπονη από οποιαδήποτε άλλη και θέλει μεγάλη πειθαρχία, αφού στις αρνητικές σκέψεις περιλαμβάνονται και οι επικριτικές ή φθονερές σκέψεις ή οι σκέψεις που αφορούν ασθενείς, ατυχήματα, φόβους, με λίγα λόγια σκέψεις περιοριστικές και απαισιόδοξες. Τι συμβαίνει, λοιπόν, όταν ξεκινάς μια τέτοιου είδους δίαιτα; Αντιλαμβάνεσαι πιο καθαρά την αρνητική σκέψη και πρέπει να την αντικαταστήσεις αμέσως με μια θετική. Αρχίζεις δηλαδή να καταλαβαίνεις πόσο σκουπίδια φέρνει το μυαλό σου.

Δηλαδή κάποιος να προτιμήσει εσένα από τη ψυχανάλυση;
Φυσικά και όχι. Έχω κάνει ψυχανάλυση πολλά χρόνια. Και την προτείνω σχεδόν σε όλους μας. Άλλα χωράφια, άλλα χώματα. Ψυχανάλυση κάνεις για να ξέρεις τι αιτίες σου, πώς δουλεύει το «μηχάνημα» εαυτός. Ενεργειακή θεραπεία κάνεις για να συνειδητοποιήσεις ότι δεν είσαι μόνο κόκαλα και δέρμα. Να αποκτήσεις πνευματική συνείδηση.

Και πώς να παραμείνει κάποιος ζεν μέσα στην κρίση;
Μεγάλη κουβέντα το ζεν. Ζεν δυσκολεύεσαι να μείνεις και μέσα σε ένα ναό. Η ύπαρξη, ωστόσο, λειτουργεί με λιτότητα και απλότητα. Η γαλήνη της ψυχής είναι μια τέχνη και μια απόφαση. Οπότε με κρίση ή χωρίς, η εσωτερική διαμάχη καταλαγιάζει μόνο με επίμονη δουλειά.

Τι σπαταλάει την ενέργεια;
Η φλυαρία, οι αναλύσεις, η βιασύνη όλων των μορφών, οι αντιπαραθέσεις.

Είμαστε όλοι έτοιμοι για το πνευματικό μονοπάτι;
Αν χύσεις νερό μέσα σ ένα πήλινο δοχείο που δεν είναι καλά ψημένο στη φωτιά, το δοχείο θα σπάει και το νερό θα πάει χαμένο. Αν το πήλινο δοχείο είναι καλά ψημένο και δυνατό, τότε δεν έχει σημασία αν βάλεις νερό μέσα στο δοχείο ή το δοχείο μέσα σε νερό.

Δηλαδή όσοι πιστοί προσέλθετε;
Έτσι δουλεύουν αυτά, όταν ο μαθητής είναι έτοιμος, βρίσκει το δάσκαλό του.

Ο περισσότερος κόσμος δεν τα ακούει αυτά με δυσπιστία;
Δεν μετράω τους ανθρώπους σε δύσπιστους ή μη. Παλιά οι άνθρωποι έβλεπαν τον κεραυνό και φανταζόντουσαν διάφορα. Είπαμε, το δοχείο πρέπει να ’ναι καλά ψημένο.

Τι σχέδια έχεις για το μέλλον;
Να δημιουργήσω ένα μικρό energy center που να μπορεί ο καθένας με πολύ μικρό κόστος να έρχεται να χαλαρώνει, να ακούει δωρεάν διαλέξεις από δασκάλους από όλον τον κόσμο, να κάνει ασκήσεις αυτοσυγκέντρωσης, διαλογισμό, μασάζ, να τρώει υγιεινά, να θυμάται να τιμά την ύπαρξη του. Να θυμάται να αναπνέει.

Δεν σκέφτηκες ποτέ ότι οι ενεργειακές σου ασχολίες μπορεί να έχουν αντίκτυπο στη δημοσιογραφική και συγγραφική σου δουλειά;
Όχι, βέβαια. Άλλωστε, μάθε τέχνη και άστηνε και άμα πεινάσεις πιάστηνε. Σε καιρούς δύσκολους το να μην είσαι ευέλικτος είναι το λιγότερο ανοησία.

Τι αλλάζει μετά τον ενεργειακό καθαρισμό;
Αλλάζει ό,τι καθένας αποφασίσει να αφήσει πίσω. Αν αποχαιρετήσεις το φόβο και αντέξεις την αβεβαιότητα, είσαι κερδισμένος. Όσο ζητάς δίχτυ ασφαλείας και εγγυήσεις για οτιδήποτε, παραμένεις εθισμένος στο δηλητήριο του φόβου Αν καταφέρεις να ελέγξεις τις σκέψεις, σπουδαία πράγματα μπορεί να συμβούν.

Υπάρχει καλή και κακή ενέργεια;
Είναι πολύ μεγάλη συζήτηση και μπορεί εύκολα να χαθούμε. Θα πω μόνο ότι υπάρχουν συμβατές και μην ενέργειες. Άλλα αν δεν ξέρουμε να “κλειδώνουμε” την ενέργειά μας, τότε πολύ συχνά μπορούμε να νιώθουμε σαν ματιασμένοι, ακόμα και αν δεν πιστεύουμε στο μάτι.

Για κάποιους που ενδεχόμενους σε διαβάζουν και δεν θα τα ξαναψάξουν όλα αυτά μπορείς να δώσεις μια συνταγή;
Δεν υπάρχει συνταγή. Θα μιλήσω μόνο για τον χρυσό κανόνα του Ιησού, δηλαδή όσα θέλετε να κάνουν οι άνθρωποι σε εσάς, αυτά να κάνετε και εσείς σε εκείνους.

Πηγή: grekamag.gr

Keywords
τζουλη αγορακη, ενεργεια, για μας, σημαίνει, ζεν, energy, αστρολογια, διαιτα, κλειστα σχολεια, Καλή Χρονιά, φωτια, αμα, μιλα, τι σημαινει, το ποντικι, γατα, γνωση, δουλεια, δωρεαν, ζαχαρη, ζεν, ιχνη, ρεικι, υλη, φυσικη, χειρομαντεια, αγαπη, ανθρωπος, ανθρωπινο σωμα, αρλεκιν, ασχολεισαι, ατυχηματα, βδομαδα, βλεμμα, γεγονοτα, γινει, δασκαλος, δερμα, δυναμη, διαφανο, δηλητηριο, δινη, διχτυ, εαυτος, ευκολα, υπαρχει, εγχειριδια, επτα, ερχεται, ερχεσαι, τεχνη, τεχνολογια, ζωη, ζωη μου, ιδια, ειδος, υπηρχαν, θυμιζει, ιησου, κυματα, κοελο, λεπτομερειες, λογια, μασαζ, ματι, μυγα, μικρο, μπορεις, μυαλο, νερο, παντα, πεδιο, πεφωτισμενοι, πειθαρχια, ποντικι, συγκεκριμενα, συζητηση, σειρα, συμβολα, σκεψεις, συνταγη, σωμα, σοφια, συμπαν, σχεδια, ταξιδια, ταση, φυση, φυσικα, φλυαρια, χρημα, χωματα, οντα, αφησες, δωσεις, ειπαμε, energy, ερωτησεις, για μας, για σενα, γλυκο, ιδιαιτερα, κβαντικη, νιωθεις, πληροφοριες, σημαίνει, σωρο, τρελο, τρωει, χερια
Τυχαία Θέματα