Κάνε κι εσύ μια ΜΚΟ... Μπορείς!


του Νίκου Σίμου

Ο θεσμός των ΜΚΟ, δηλαδή των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων αποδείχτηκε ότι στην Ελλάδα εξελίχθηκε σε κερδοφόρα επιχείρηση για ορισμένους επιτηδείους. Δεν χωρεί αμφιβολία ότι ορισμένοι από τους εκατοντάδες αυτούς Οργανισμούς που λειτουργούν ακόμη στη χώρα μας, κάποιο έργο σημαντικό έχουν φέρει σε πέρας. Πολύ φοβόμαστε όμως ότι περισσότεροι είναι οι ΜΚΟ

που έκαναν κάποιους πλούσιους από εκείνους που έχουν επιτελέσει έργο.

Οι Οργανισμοί αυτοί είχαν την άνθισή τους επί των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Του κόμματος δηλαδή που πραγματικά πρωτοπόρησε στην Ελλάδα, με φαεινές ιδέες οι οποίες όμως απέβλεπαν στον αθέμτιο πλουτισμό αυτών που τις είχαν, έστω και άν ο αρχικός τους στόχος ήταν, υποτίθεται, θεάρεστοι κοινωνικοί σκοποί. Η τελευταία αποκάλυψη για την ΜΚΟ που είχε αναλάβει το έργο της εξουδετέρωσης ναρκών, επειδή είχε δραστηριότητα την εποχή που υπουργός Εξωτερικών ήταν ο κ. Γ.Παπανδρέου έκανε «κύκλους» του πρώην πρωθυπουργού να απορρίψουν μετά βδελυγμίας τυχόν ανάμιξή του στη δυσώδη αυτή υπόθεση.

Οι δημοσιογράφοι δεν είναι εισαγγελείς. Επομένως το ζήτημα το διερευνά η Δικαιοσύνη και εκείνη είναι που έχει και τα στοιχεία για το ποιοι είναι ή όχι αναμεμιγμένοι. Και αν υπάρχουν στοιχεία –λέμε αν υπάρχουν- ισχύει η παροιμία, «κι αν είσαι και παπάς, με την αράδα σου θα πάς».

Απλώς όλα αυτά που αποκαλύπτονται είναι λογικό να αφήνουν άφωνους τους πολίτες αυτής της χώρας, που, από τη μία πλευρά μαθαίνουν για φαγοπότια με την ανοχή ή και την ανάμιξη του πολιτικού συστήματος και από την άλλη πορεύονται έντρομοι γιατί δεν γνωρίζουν ποια νέα επιβάρυνση θα τους έλθει στο κεφάλι, προκειμένου να σωθεί οικονομικώς η χώρα, στην κατάρρευση της οποίας, βεβαίως, καμμία ανάμιξη δεν είχαν. Εν πάση δε περιπτώσει, η συντριπτική πλειοψηφία αυτών. Αν σκεφτεί κανείς ότι υπάρχουν περί τις 1500 ΜΚΟ και υπολογίσει ότι χρηματοδοτείτο κάθε μία ΜΟΝΟ με 50.000 ευρώ στα 10 τελευταία χρόνια έχει πληρώσει το κράτος γι’ αυτές 7,5 δισεκατομμύρια.

Αυτό που ζητάει ο λαός τώρα είναι αφ’ ενός να επιστρέφονται τα κλεμμένα στο κράτος –διότι είναι δικά του λεφτά- αφ’ ετέρου να τιμωρούνται οι λωποδύτες.

Ας ελπίσουμε ότι και στην περίπτωση των ΜΚΟ θα μπει πίσω από τα κάγκελα και κάποιος πραγματικά υπεύθυνος και όχι μόνον η αποκαλούμενη «μαρίδα»...

Keywords
Τυχαία Θέματα