Καθοριστική η συνάντηση του Βερολίνου

Της Ελένης Καλογεροπούλου

Η σημερινή συνάντηση της Αγκελας Μέρκελ με τον Φρανσουά Ολαντ και τον Ζαν Κλοντ Γιουνκερ σήμερα στο Βερολίνο αναμένεται να δρομολογήσει τις εξελίξεις στο θέμα της διαπραγμάτευσης. Τουλάχιστον αυτό ευελπιστούν τα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης τα οποία περιμένουν να δουν λευκό καπνό να βγαίνει από την Καγκελαρία αν και όπως λένε αν δεν υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις που να διαβεβαιώνουν την πρόθεση να υπάρξει λύση όλα θα παραμένουν ανοικτά.

Η

σύντομη συνομιλία που είχε χθες το βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας με την Γερμανίδα Καγκελάριο και τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας μέσω τηλεδιάσκεψης έδειξε τουλάχιστον –σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου ότι υπάρχει η πρόθεση να βρεθεί μια λύση και μάλιστα γρήγορα . Ταυτόχρονα πληθαίνουν οι πληροφορίες από τον Γερμανικό τύπο ότι η συμφωνία είναι κοντά αφού όπως λένε τα τεχνικά κλιμάκια έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος σε όλα τα θέματα.

Έτσι τις αμέσως επόμενες ημέρες δηλαδή την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή ο Αλέξης Τσίπρας ίσως να βρεθεί στις Βρυξέλλες μετά από πρόσκληση του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και εκεί συναντήσει τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκερ ο οποίος έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην όλη διαδικασία. Εάν όλα έχουν πάει καλά μέχρι τότε δεν αποκλείεται την ερχόμενη εβδομάδα στο περιθώριο της συνόδου Κορυφής (11και 12Ιουνίου)να γίνει και η τελική τετραμερής συνάντηση (Μέρκελ-Ολαντ-Γιουνκερ και Τσίπρας) και εκεί να δρομολογηθεί μέσα από σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα η συμφωνία.

Keywords
Τυχαία Θέματα