Κινέζοι θέλουν το "Ελευθέριος Βενιζέλος"

Στο lobbying καταφεύγει η Friedmann Pacific Asset Management, μια επενδυτική εταιρεία με έδρα το Χονγκ Κονγκ, προκειμένου να πείσει την ελληνική κυβέρνηση να αρχίσει τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης του Διεθνούς Αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος.

Η Friedmann Pacific ενδιαφέρεται να αγοράσει το πλειοψηφικό ποσοστό του Δημοσίου στο αεροδρόμιο

και είχε πραγματοποιήσει επαφές επί του θέματος και με την προηγούμενη κυβέρνηση. Όπως λέει στο Reuters ο πρόεδρος της εταιρείας Mike Poon, «σχεδιάζω να επισκεφθώ την Αθήνα κατά το δεύτερο τρίμηνο και ελπίζουμε να συνεχίσουμε το lobbying».

Η εξέλιξη έρχεται σε μία εποχή που οι Κινέζοι δείχνουν όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον για επενδύσεις στις χτυπημένες από την κρίση οικονομίες της Ευρωζώνης.

«Πιστεύουμε ότι θα ήμασταν μια από τις καλύτερες επιλογές που μπορούν να κάνουν. Η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερους επιβάτες και περισσότερο τουρισμό, θα συνεχίσουμε το lobbying», λέει ο Mike Poon.

Η Friedmann Pacific διαχειρίζεται 1,9 δισ. δολάρια και ήταν μέρος της κοινοπραξίας που το Δεκέμβριο συμφώνησε να αγοράσει το 49,99% του γαλλικού αεροδρομίου της Τουλούζ.

Αυτή ήταν η πρώτη της επένδυση στον κλάδο, αλλά σχεδιάζει να προσθέσει άλλα 3-5 αεροδρόμια στο χαρτοφυλάκιό της, στα επόμενα χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα