Μαθήματα... Ποταμίσια

του Νίκου Σίμου


Φαντάζομαι ότι δεν υπάρχει κανείς που να μην καταδικάζει τις παλαιοκομματικές πρακτικές. Και ασφαλώς πολιτική πρόδος είναι να υποκατασταθούν αυτές από ένα σύστημα με σύγχρονες αντιλήψεις. Όχι όμως και από ένα πελώριο τίποτε.
Περί φαρσοκωμωδίας του παλαιοκομματικού συστήματος μιλάει σε ανακοίνωσή του το «Ποτάμι» του κ. Θεοδωράκη. Ποιός; Η εκ των ενόντων πολιτική απόληξη του «εκσυγχροινιστικού συστήματος» του ΠΑΣΟΚ, το οποίο «εγεννήθη» για να παρεμβληθεί μεταξύ του παραπαίοντος Κινήματος και της Ελιάς

που είναι μία άλλη φαινάκη των επιτήδειων σοσιαλιστών κι έτσι, τρία πολιτικά μορφώματα από την ίδια μήτρα να συλλέξουν ό, τι πετάει και ό, τι κολυμπάει και που αμφιταλαντευόταν μεταξύ του να μείνει ή να φύγει από τους κατ΄ επίφαση Έλληνες σοσιαλιστές, υπό οιανδήποτε μορφή και αν αυτοί εμφανίζονται.

Μέχρι στιγμής η προοδευτικότητα του νέου φορέα -που έχει το θράσος και ασκεί γενική κριτική πριν καν ζυμωθεί με την πραγματικη πολιτική- εξαντλείται σε ενδυματολογικές παραδοξότητες του αρχηγού του. Περί ορέξεως κολοκυθόπιττα. Πλην όμως για τους έχοντες μνήμη ισχυρή και όχι επιλεκτική, και ο περί ο λόγος «αρχηγός» υπηρέτησε με τον τρόπο του συγκεκριμένο σύστημα, πράσινης απόχρωσης και ψευδεπιγράφως εκσυγχρονιστικής. Ευτυχώς που είμαστε μικρή χώρα και κοινωνία και γνωρίζει καλά ο ένας τον άλλον και, κυρίως, τα πεπραγμένα του.

Το «Ποτάμι», του οποίου αρχικώς εμφάνιζαν τη δυναμική κάποιες δημοσκοπήσεις, πρέπει πρώτα περάσει από το πραγματικό καμίνι της πολιτικής, να εκπέμψει ρεαλιστικό πολιτικό λόγο και να εκφράσει συγκροτημένες απόψεις για την σημερινή κρίση και όχι θεωρητικολογίες που μεταφέρουν φραστικές πομφόλυγες και που αναπτυσσονται σε in μπαρ, όταν η νύχτα πέφτει.

Όντως έχουμε εφεύρει στην Ελλάδα την φαρσοκωμωδία όπως αναφέρει και η ανακοίνωση του Ποταμιού. Μόνο που δεν χρειάζεται να εμπλουτίσουμε το πολιτικό ρεπερτόριο είτε με παντομίμες είτε με οππερέτες

Keywords
Τυχαία Θέματα