Με εντολή Μανιάτη ο Ρακιντζής "ξεσκονίζει" τον Οργανισμό Ανακύκλωσης

Κατεπείγουσα έρευνα στον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) θα διενεργήσει ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, μετά από εντολή του υπουργού ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη.

Το άκρως ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι πρόεδρος του ΕΟΑΝ είναι ο Γιάννης Αγαπητίδης, οποίος, μόλις, πριν από λίγες μέρες εκδιώχθηκε όπως και όλα τα μέλη του ΔΣ του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, με εντολή του Γιάννη Μανιάτη, γιατί δεν εφαρμοζόταν το ενιαίο μισθολόγιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δυο από τις υποθέσεις που θα μπουν στο μικροσκόπιο του κ. Ρακιντζή είναι μιας υπαλλήλου που αν και έχει αρμοδιότητα να ελέγχει τον ΕΟΑΝ συμμετέχει παράλληλα στο διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού, διατηρώντας έτσι «θέση» και ελεγχόμενου και ελεγκτή…

Η δεύτερη ενδιαφέρουσα περίπτωση, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αφορά στο νομικό σύμβουλο του ΕΟΑΝ, ο οποίος προσελήφθη με απευθείας ανάθεση, παρόλο που το σχετικό θεσμικό πλαίσιο απαιτεί την προκήρυξη της θέσης και την επιλογή κατόπιν διαγωνισμού.

Να σημειωθεί ότι πολλές καταγγελίες έχουν γίνει και σε σχέση με αποφάσεις του ΔΣ του ΕΟΑΝ όσον αφορά την αντιμετώπιση που έχει επιφυλάξει σε συστήματα ανακύκλωσης, αποφάσεις που όλες έχουν καταπέσει στα δικαστήρια, ως παράνομες. Οι φήμες οργιάζουν ότι ο Γενικός Επιθεωρητής θα έχει πολύ δουλειά στον έλεγχο του ΕΟΑΝ αφού τα δημοσιεύματα αλλά και οι καταγγελίες έχουν πολλαπλασιαστεί τον τελευταίο καιρό. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχουν αποκαλυφθεί σημαντικά θέματα, όπως, για παράδειγμα, η μεταφορά των σκουπιδιών της Μυκόνου αλλά και άλλων περιοχών στη Φυλή με το πρόσχημα της ανακύκλωσης με τους μπλε κάδους καθώς και η μη ανανέωση της άδειας του συστήματος ΣΥΔΕΣΥΣ το οποίο δικαιώθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας κ.α.

Στον τομέα της ανακύκλωσης στερεών αποβλήτων, προβληματισμό προκαλεί η απόφαση του ΕΟΑΝ που υποχρεώνει παραγωγούς που είχαν σύμβαση με το ΣΥΔΕΣΥΣ να συνάψουν σύμβαση με την Rebattery για το διάστημα 1-8-2013 έως 16-10-2013, ενώ με προηγούμενη απόφασή του, τους έδινε εναλλακτικά το δικαίωμα δημιουργίας νέου συστήματος.

Ερωτήματα προκαλεί και η πρόσφατη απόφαση του ΔΣ του ΕΟΑΝ που αφορά στην αστική ασφάλιση των μελών του ΔΣ για αποζημιώσεις που ενδέχεται να καταβάλλουν έως του ποσού των 2,5 εκ ευρώ, έναντι του κινδύνου πάσης φύσεως αστικών αξιώσεων τρίτων που προκαλούνται κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων τους!

πηγή: καρφι

Keywords
Τυχαία Θέματα