Με μηνύσεις απαντάει η ΟΝΝΕΔ στην κυβέρνηση για τους κουκουλοφόρους

Με μηνύσεις απαντάει η ΟΝΝΕΔ στην κυβέρνηση όπως ανέφερε ο πρόεδρος της οργάνωσης, Σάκης Ιωαννίδης, με αφορμή τα σημερινά επεισόδια σε Πανεπιστήμια της χώρας που είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερις φοιτητές και προκάλεσε την παρέμβαση της εισαγγελίας. Το φαινόμενο μάλιστα ήταν γενικευμένο αφού επεισόδια δεν σημειώθηκαν μόνο στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε πανεπιστήμια της Αθήνας,

ευτυχώς χωρίς κανέναν τραυματισμό.

Σε 11 πόλεις και σε περισσότερους από 40 φοιτητικούς συλλόγους σημειώθηκαν εκτεταμένα επεισόδια που αμαύρωσαν τις δημοκρατικές διαδικασίες των φοιτητικών εκλογών. Πιο συγκεκριμένα, σε αρκετές πόλεις όπως Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Λάρισα, Φλώρινα οι φοιτητές έγιναν στόχος, βίαιων επιθέσεων από ομάδες ροπαρολοφόρων, θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια τους τη σωματική ακεραιότητα.

Σάκης Ιωαννίδης: Μας αγνόησε ο κος Πανούσης

Στα επεισόδια που πραγματοποιήθηκαν σε πανεπιστήμια σε όλη τη χώρα και στη στάση του Γιάννη Πανούση αναφέρθηκε ο Σάκης Ιωαννίδης κάνοντας αναφορά στο γεγονός ότι αγνοήθηκαν οι έγγραφες επισημάνσεις της ΟΝΝΕΔ. Ταυτόχρονα εξαπέλυσε επίθεση και στην κυβέρνηση λέγοντας "Η κυβέρνηση έχει εξ' ολοκλήρου την ευθύνη. Όχι μόνο δείχνοντας τόσο καιρό ανοχή στα φαινόμενα αυτά, αλλά και μη αποτρέποντας τα μετά και τις σημερινές καταγγελίες."

Αναλυτικά η δήλωση:

"Για πρώτη φορά στην ιστορία των φοιτητικών εκλογών υπήρξε μια πρωτοφανής και συντονισμένη επίθεση κουκουλοφόρων σε 11 πόλεις της χώρας και σε πάνω από 30 φοιτητικούς συλλόγους. Στόχος ήταν η απαξίωση της διαδικασίας των φοιτητικών εκλογών,που παρ' όλα αυτά είχαν ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή. Ως νεολαία είχαμε ήδη από τη Δευτέρα 11.05 ενημερώσει τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, για το ενδεχόμενο αυτό. Με την επισήμανση να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της ζωής και της ασφάλειας των χιλιάδων φοιτητών, που θα συμμετείχαν στις εκλογές.

Δυστυχώς ο κ. Πανούσης αγνόησε την επισήμανση μας αυτή. Όπως αγνόησε και το σημερινό έγγραφο με το οποίο του ζητήσαμε να δώσει εντολή στην Ελληνική Αστυνομία για τη διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας των φοιτητών. Η κυβέρνηση έχει εξ' ολοκλήρου την ευθύνη. Όχι μόνο δείχνοντας τόσο καιρό ανοχή στα φαινόμενα αυτά, αλλά και μη αποτρέποντας τα μετά και τις σημερινές καταγγελίες. Κάνουμε σαφές πως αύριο θα προχωρήσουμε άμεσα στην υποβολή μηνύσεων. Η ανοχή σ' αυτά τα φαινόμενα συνιστά πλέον συνενοχή. Στους χιλιάδες φοιτητές που συμμετείχαν στη διαδικασία, εγγυόμαστε πως τη μάχη για ένα καλύτερο Πανεπιστήμιο θα τη δώσουμε μέχρι τέλους."

Δείτε τις δύο επιστολές του Σάκη Ιωαννίδη στον Γιάννη Πανούση για τη διενέργεια των φοιτητικών εκλογών και τον φόβο επεισοδίων:

Η δεύτερη στις 13 Μαΐου λίγες ώρες πριν ξεσπάσουν τα επεισόδια:

Keywords
Τυχαία Θέματα