Με το πρώτο αεροπλάνο της Malaysian Airlines "έχασαν" παιδιά και τώρα την εγγονή τους

Μία είχε μόλις πάρει το πτυχίο αεροδιαστημικής μηχανικής και ονειρευόταν να επιστρέψει στην πόλη που σπούδασε. Κάποια άλλη, ήταν αεροσυνοδός και ταξίδευε σε όλο τον κόσμο. Περισσότεροι από 100 ήταν ακτιβιστές και ερευνητές του AIDS και πήγαιναν σε ένα συνέδριο στην Αυστραλία το οποίο διεξάγεται κάθε δύο χρόνια. Πάνω από 80 ήταν παιδιά.

Έξι από τους επιβάτες, ήταν μια ολόκληρη οικογένεια: μπαμπάς, μαμά και τέσσερα παιδιά ευτυχείς όλοι τους που γυρνούσαν από το Καζακστάν, πίσω στην πατρίδα. Ένας ήταν φιλόζωος και λάτρης του ποδοσφαίρου-

ταξίδευε για να δει την ομάδα του. Ενας άλλος, Βρετανός αξιωματούχος του ΟΗΕ.

Άραγε πρόλαβε να κάνει την τελευταία της προσευχή η καθολική μοναχή δασκάλα; Επέβαινε κι αυτή στην μοιραία πτήση MH17 του άτυχου Boeing 757 των Μαλαισιανών αερογραμμών που πετούσε από το Άμστερνταμ με προορισμό την Κουάλα Λουμπούρ.

Η οικογένεια Πόλισεν πέρασε στην ιστορία. Οι γονείς και τα παιδια ηταν μεταξύ των άτυχων επιβατών.Για μια οικογένεια η τραγωδία ήταν διπλή- και απίστευτη: Η Κέιλιν Μαν, η οποία τον περασμένο Μάρτιο, έχασε τον αδερφό της Ροντ Μπέροουζ και τη κουνιάδα της Μαίρη, όταν χάθηκε από τα ραντάρ το μυστηριώδες boeing της ίδιας αεροπορικής εταιρείας. Τώρα, θρηνεί τον χαμό της θετής της κόρης, Μαρί η οποία επέβαινε στο αεροπλάνο που συνετρίβη στην ανατολική Ουκρανία, κοντά στα σύνορα με την Ρωσία.

Στον Μο αρεσε η ιστιοπλοϊα. Ηταν 12 ετων και επέστρεφε μαζι με τα δυο μικρότερα αδέρφια του και τον παππου του, στην Αυστραλία.Αντί να παραλάβει την μεγαλύτερη αδερφή της Ραχίμα από το αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ, η Άκμα έμεινε με τα μάτια καρφωμένα στην τηλεόραση. Η χαρά της αναμονής, έγινε θρήνος. Η Ραχίμα, που εδώ και πέντε χρόνια περίμενε αυτή τη στιγμή -της επιστροφής στην πατρίδα, ήταν μία από τους επιβάτες του αεροσκάφους που καταρρίφθηκε στην ανατολική Ουκρανία. Τα τελευταία 30 χρόνια ζούσε στη Γενεύη και φέτος έπειτα από πέντε χρόνια, αποφάσισε να επιστρέψει στην Μαλαισία, για να γιορτάσει μαζί με την αδερφή της, το τέλος του Ραμαζανιού στο φεστιβάλ Έιτν Αλ Φιτ. Προσπάθησε να πείσει και τον γιο της να πάει μαζί. Ευτυχώς, δεν ήθελε.

Είκοσι τρεις Μαλαισιανοί, 154 Ολλανδοί, 27 Αυστραλοί και 23 Μαλαισιανοί- 15 από τους οποίους ανήκαν στο πλήρωμα του αεροπλάνου. Αριθμοί που αντιστοιχούν στα διαβατήρια -περίπου τα μισά έχουν βρεθεί μέχρι τώρα ανάμεσα στα συντρίμμια. Αντιστοιχούν σε ζωές που κόπηκαν απότομα και που κυλούσαν ήσυχα και ευχάριστα τον τελευταίο καιρό- σύμφωνα με όσα μοιράζονταν τα θύματα στα social media.

Η 10χρονη Εύη επέστρεφε από τις διακοπές της στο Άμστερνταμ στην Αυστραλία, έτοιμη για τη νέα σχολική χρονιά

Η Σαζάνα Σάλεχ, μέλος του πληρώματος, πέρασε τις τελευταίες εβδομάδες, κολλημένη με το Μουντιάλ και το τελευταίο της ποστ στο facebook ήταν για τον τελικό της Γερμανίας με την Αργεντινή. Τον Μάρτιο, πόζαρε γελώντας αγκαλιά με προβοσκίδα ενός ελέφαντα. Η Τζένιφερ Φαν Ντερ Λέιζ, πέρασε τον τελευταίο χρόνο γυρίζοντας τον κόσμο. Η Φατίμα Νταϊκζίνσκι, “ονειρευόταν να επιστρέψει στην Αυστραλία όπου σπούδασε για ένα χρόνο. Αυτό ήθελε μόνο” δήλωσε η μητέρα της. Η 24χρονη, επρόκειτο να επιστρέψει στο Περθ, με transit από την Ολλανδία.

Ο Ότις ήταν μόλις 8 ετών. Ταξίδευε μαζί με την 10χρονη Εύη και τον 12χρονο Μο. Στην παρέα, συνοδός ήταν ο παππούς, Νικ Νόρις που λάτρευε τη θάλασσα και μάθαινε στα εγγόνια του ιστιοπλοΐα. Η επιστροφή στο Περθ, από τις οικογενειακές διακοπές στο Άμστερνταμ, ήταν προγραμματισμένη έτσι ώστε τα παιδιά να είναι στην ώρα τους πίσω, για έναρξη της σχολικής περιόδου.

Οι μαθητές του Καθολικού σχολείου Κίνκοπαλ Ρόουζ, στο Σίδνεϋ, συγκεντρώθηκαν για να προσευχηθούν για την αγαπημένη τους δασκάλα, την αδερφή Φιλομένη Τιερνάν, 77 ετών. Το δεύτερο σχολείο που βυθίστηκε στο πένθος, ήταν το Κολέγιο Τούρακ στην Μελβούρνη. Το σχολείο ανακοίνωσε ότι μεταξύ των επιβατών ήταν η Φράνκι Ντέιβισον, δασκάλα στο σχολείο και ο σύζυγός της.

O μικρός Oτις, πριν από λίγους μήνες. Πανηγυρίζει το 8ο έτος της ζωής του. Δυστυχώς ήταν το τελευταίο

Τον Γκρέγκορι Χαρτλ, εκπρόσωπος του Οργανισμού Υγείας Ηνωμένων Εθνών, θα τον θυμούνται για το δυνατό γέλιο του και το πάθος του για τη δημόσια υγεία. Ταξίδευε στη Μελβούρνη στο συνέδριο για το AIDS. Εκεί πήγαινε και ο ερευνητής Τζόεπ Λανγκ, πρώην πρόεδρος της Διεθνούς Κοινότητας του AIDS, τον οποίο οι συνάδελφοί του στο νοσοκομείο, περιγράφουν ως άνθρωπο “χωρίς σύνορα” ο οποίος “αποτελούσε πηγή έμπνευσης για όλους όσοι ήθελαν να κάνουν κάτι για την τραγωδία του AIDS στην Αφρική και στην Ασία”.

Ένα κλικ, λίγο πριν την επιβίβαση στο μοιραίο boeing, κι ένα status update: “Αν εξαφανιστεί, έτσι μοιάζει” έγραψε στο προφίλ του στο facebook ο Κορ Παν, ένας Ολλανδός ντράμερ και ανέβασε την φωτογραφία του αεροσκάφους. Αμέσως οι φίλοι του άρχισαν να σχολιάζουν: “Καλές διακοπές”, “Περιμένουμε φωτογραφίες”. Λίγες ώρες αργότερα, τα ευχάριστα σχόλια έγιναν επικήδειος.Κι ο νεαρός Ολλανδός που ταξίδευε με την κοπέλα του, με προορισμό τα νησιά που βρίσκονται ανατολικά του Μπαλί, έφυγε για τον παράδεισο. Το είχε πει άλλωστε, λίγες ημέρες πριν στη σελίδα του στο facebook: “ετοιμάζομαι για τον παράδεισο”.

Keywords
Τυχαία Θέματα