Μεγάλη έκθεση του pop arist Κώστα Σπυρόπουλου

Τη Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014 θα πραγματοποιηθούν υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του Κώστα Σπυρόπουλου, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών με τίτλο «Από την εντοπιότητα στην παγκοσμιοποίηση».

Μετά την τελευταία ατομική του έκθεση στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη ο Κ. Σπυρόπουλος επιστρέφει με 100 έργα, αντιπροσωπευτικά της πορείας του, από το 1964 μέχρι σήμερα.
Στην έκθεση περιλαμβάνονται

αναφορές στην βυζαντινο-λαϊκή παράδοση, τον ελληνικού τύπου εξπρεσιονισμό, το σουρεαλισμό και το μανιφέστο του μεταμοντερνισμού μέχρι και την κορυφαία ενότητα της καριέρας του, την pop art.

Ο Κώστας Σπυρόπουλος ξεσηκώνει αντιδράσεις με τον Ιησού και την Coca Cola προβληματίζει με την Αμερική, το… sovlaki και την μαζοποίηση, ενώ θέτει ζητήματα σαν τον κοινωνικό κομφορμισμό, τις πλασματικές ανάγκες ή την αστυφιλία.

Στα εγκαίνια θα παρουσιαστεί το λεύκωμα με τίτλο «Κώστας Σπυρόπουλος: Ζωγραφική - Ένα από τα παιδιά μιας ηττημένης επανάστασης αφηγείται» το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πασχαλίδη.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Γιάννης Ανδριανός σχολίασε ενόψει της μεγάλης αναδρομικής έκθεσης του Κ. Σπυρόπουλου:

«Σπάνια η ταυτόχρονη ενασχόληση με την επιστήμη και την τέχνη αποδίδει εξίσου θετικά αποτελέσματα και στις δύο αυτές, συνήθως αντιδιαμετρικές, διακονίες. Η ζωή και το έργο του καθηγητή Κώστα Σπυρόπουλου είναι η απόδειξη ότι κάτι τέτοιο, αν και δύσκολο, είναι μολαταύτα εφικτό.

Η αναδρομική έκθεση στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών, είναι μια ευκαιρία το κοινό να έρθει σε επαφή με την μακρά και παραγωγική πορεία του καθηγητή Σπυρόπουλου. Ο φιλότεχνος επισκέπτης της έκθεσης θα έχει την τύχη να θαυμάσει τις ιδιαίτερες συνθέσεις που χαρακτηρίζουν σταθερά το έργο του καλλιτέχνη: την υφολογική σύνθεση σχεδίου και χρώματος, και την θεματική σύνθεση παράδοσης και μοντερνικότητας, ελληνικότητας και διεθνούς αναφοράς. Υπ' αυτή την έννοια, τα εκτιθέμενα έργα προσφέρονται όχι μόνο για αισθητική απόλαυση, αλλά και ως αφορμές για πολυδιάστατο αναστοχασμό».

Keywords
Τυχαία Θέματα