Μητρώο επιχειρηματικότητας ανακοίνωσε ο Βρούτσης

Τη δημιουργία λευκού μητρώου επιχειρηματικότητα εξήγγειλε προ ολίγου ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης μετά το τέλος της συνεδρίασης του πρώτου κυβερνητικού συμβουλίου απασχόλησης.

Σύμφωνα με αυτό όσες επιχειρήσεις είναι συνεπείς στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις θα εντάσσονται σε ειδικό καθεστώς μείωσης των εισφορών των ελέγχων.

Ο υφυπουργός Εργασίας κ. Κεγκέρογλου ανακοίνωσε την δημιουργία ρήτρας απασχόλησης σε κάθε διαγωνιστική

διαδικασία, ως πρόταση του Β. Βενιζέλου. Πριν από κάθε απόφαση για επενδύσεις θα υπάρχει έκθεση που θα αφορά στις επιπτώσεις στην απασχόληση.

Με την σειρά του ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Ανδρεάδης αναφέρθηκε στην δημιουργία άμεσα 100.000 θέσεων εργασίας στον Τουρισμό, με το πρώτο πρόγραμμα να τρέχει το Σεπτέμβριο.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΒ μίλησε για υλοποίηση της ρήτρας απασχόλησης στην πράξη σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια καλή πρόταση από την πλευρά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Β. Βενιζέλου.

Ο Πρόεδρος ΓΕΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος είπε ότι πρέπει να αναλυθούν οι προτάσεις για την καταπολέμηση της ανεργίας, σχολίασε την αιφνίδια απόφαση απελευθέρωσης των απολύσεων για τους οδηγούς των ΚΤΕΛ και απέκλεισε γενικευμένη επέκταση των απολύσεων.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης μίλησε για κοινωνική συμφωνία μεταξύ των εταίρων, ενώ ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕ Γ. Καβαθάς ζήτησε προγράμματα απασχόλησης για ανέργους άνω των 35 ετών.

Keywords
Τυχαία Θέματα