Ο Αρχηγός ΓΕΝ επέδωσε τα ξίφη σε αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού

Η τελετή επιδόσεως των ξιφών, του παραδοσιακού αυτού συμβόλου ισχύος των αξιωματικών όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο, σε 352 αξιωματικούς Ειδικοτήτων του Πολεμικού Ναυτικού πραγματοποιήθηκε σήμερα με την επιβαλλόμενη τιμή και στρατιωτικό πρωτόκολλο, από τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ.

Οι αξιωματικοί Ειδικοτήτων (Ε) του ΠΝ είναι αξιωματικοί, οι οποίοι προέρχονται εξ υπαξιωματικών (από κελευστές), καθώς έχουν

αποφοιτήσει κυρίως από την ιστορική Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ) ή από άλλες κατηγορίες υπαξιωματικών και με την πάροδο των ετών και την φοίτησή τους σε ειδικά σχολεία ονομάζονται Σημαιοφόροι (Ε) του ΠΝ. Βεβαίως για άλλους λόγους, που δεν είναι του παρόντος, η ονομασία τους αυτή δεν συνοδεύεται και με την τελετή αυτή σε εύλογο χρονικό διάστημα, αλλά οι περισσότεροι εξ αυτών προγραμματίζονται να λάβουν τα ξίφη τους όταν έχουν προαχθεί σε ανθυποπλοίαρχους ή ακόμη (κάποιοι εξ αυτών) και σε υποπλοιάρχους (Ε).

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως «ΠΑΛΑΣΚΑΣ», στο Σκαραμαγκά, και μολονότι ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί σε ανοικτό χώρο, λόγω της αιφνιδιαστικής νεροποντής που ξέσπασε το πρωί στην Αττική, πραγματοποιήθηκε σε στεγασμένο χώρο, που είχε ειδικώς προβλεφθεί για το σκοπό αυτό από τους διοργανωτές. Στην εν λόγω τελετή παρέστησαν τα μέλη του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου (ΑΝΣ), καθώς και συγγενείς και φίλοι των αξιωματικών.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Αναζητήσεις
ξίφος του πολεμικού ναυτικού , ξιφοι πολεμικου ναυτικου φωτο
Τυχαία Θέματα