Ο Ντάισελμπλουμ αποκαλύπτει: Εγώ έδιωξα τον Βαρουφάκη

«Είπα στον Έλληνα Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα ότι θα βοηθούσε πολύ αν υπήρχε ένας εκπρόσωπος ο οποίος θα μιλούσε απευθείας με τον ίδιο», ανέφερε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι RTL Nieuws, υπό τον τίτλο: «Ο Ντάισελμπλουμ έδιωξε τον Βαρουφάκη».

Μιλώντας για τη νέα πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης, ο επικεφαλής του Eurogroup τόνισε:

«Επικοινώνησα

με τον Αλέξη Τσίπρα για να δω αν θα μπορούσαμε να βελτιώσουμε τις διαδικασίες» και συνέχισε:

«Δεν πρόκειται μόνο για τα Οικονομικά αλλά και για την Ενέργεια, τη Δικαιοσύνη, τις Εξωτερικές Υποθέσεις... Είναι τόσο μεγάλο το πεδίο) που χρειαζόμαστε έναν απευθείας σύνδεσμο, υπό την ευθύνη του πρωθυπουργού. Συμφωνήσαμε σε αυτό το προηγούμενο Σαββατοκύριακο».

Νωρίτερα ο επικεφαλής του eurogroup άσκησε με τον τρόπο του βέτο για το δημοψήφισμα.

"Θα κόστιζε χρήματα, θα δημιουργούσε σοβαρή πολιτική αβεβαιότητα και δεν νομίζω ότι έχουμε το χρόνο. Δεν νομίζω ότι οι Έλληνές έχουν τον χρόνο για κάτι τέτοιο", δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό κανάλι RTL Nieuws.

Αντίδραση του Μαξίμου

Κυβερνητικοί κύκλοι υπογραμμίζουν με νόημα ότι «η Ελλάδα έχει πάψει εδώ και καιρό να είναι αποικία» και υπενθυμίζουν ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης παραμένει υπουργός Οικονομικών.

Παράλληλα, ως «απάντηση» στον επικεφαλής του Eurogroup μπορεί να εμηνευθεί και η είδηση ότι, το βράδυ της Τρίτης και υπό τον υπουργό Οικονομικών, κ. Βαρουφάκη, πραγματοποιείται στη Βουλή σύσκεψη της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα