Ο πρόεδρος κάθεται πάλι στα... θρανία

Της Ανθής Βούλγαρη, εφημερίδα Παραπολιτικά Φωτογραφίες:Βαγγέλης Ρασσιάς

Το ρητό «από δήμαρχος, κλητήρας» φαίνεται να ταιριάζει στην περίπτωση του κ. Γιώργου Καρατζαφέρη, καθώς από κυβερνητικός εταίρος τα προηγούμενα χρόνια και ρυθμιστής της πολιτικής ζωής της χώρας, πλέον περιορίζεται στον ρόλο του… δασκάλου.
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, εκτός από παρουσιαστής στο κανάλι ΑΡΤ, το οποίο και του ανήκει, διδάσκει ξανά στη σχολή δημοσιογραφίας που

άνοιξε πριν από μερικά χρόνια προκειμένου να αναδείξει νέα ταλέντα στον χώρο των media, αλλά και να συνεχίσει να εξασκεί το δικό του ταλέντο στη ρητορική, έστω και ενώπιον των λιγοστών σπουδαστών του. Εξάλλου, ο ελεύθερος χρόνος του, μετά και την πρόσφατη αποτυχία του κόμματός του να εισέλθει στη Βουλή (από το 2,69% που κατέγραψε ο ΛΑΟΣ στις ευρωεκλογές του 2014, τα ποσοστά έπεσαν στο 1,03% στις εθνικές εκλογές του Ιανουαρίου), είναι αρκετός.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

H Ακαδημία Σπουδών Επικοινωνίας, όπως αναγράφεται στην ταμπέλα του κτιρίου επί της οδού Καλλιρρόης, στο κέντρο της Αθήνας, λειτουργεί καθημερινά κυρίως απογευματινές ώρες και ο Γιώργος Καρατζαφέρης διδάσκει μόνο μία ώρα κάθε Δευτέρα, στις επτά το απόγευμα, το μάθημα «Αρχές Δημοσιογραφίας». Χαμογελαστός και πολύ προσιτός στους μαθητές του, καταφθάνει στη σχολή φορώντας το κλασικό σκούρο γκρι κοστούμι του, σχεδόν ένα τέταρτο νωρίτερα, και κάθεται στην έδρα του καθηγητή.
Η σχολή βρίσκεται ακριβώς δίπλα από ένα συνεργείο αυτοκινήτων και σε απόσταση σχεδόν πενήντα μέτρων από το κτίριο όπου πριν από λίγο καιρό στεγάζονταν τα κεντρικά γραφεία του ΛΑΟΣ, για τα οποία τώρα αναζητείται ενοικιαστής.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα μαθημάτων του πρώτου εξαμήνου, από Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή διδάσκονται από τηλεπαρουσίαση και πολιτικό-ελεύθερο ρεπορτάζ μέχρι και οργάνωση γραφείου Τύπου. Τα μαθήματα κάθε χρόνο διαρκούν μέχρι τον Ιούνιο και, όπως μας ενημέρωσε η γραμματεία της σχολής, τα δίδακτρα είναι 250 ευρώ τον μήνα και η εγγραφή στη σχολή άλλα 100 ευρώ. Συνολικά, λοιπόν, για εννέα μήνες μαθημάτων μαζί με την εγγραφή το κόστος ανέρχεται στα 2.350 ευρώ, ποσό διόλου ευκαταφρόνητο, αλλά σχετικά λογικό, αναλογικά με τις τιμές της αγοράς.

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ

Οπως μας υπογραμμίστηκε από τη γραμματεία, το πτυχίο της σχολής δεν είναι αναγνωρισμένο από το κράτος, ωστόσο αναγνωρίζεται από τα ιδιωτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, ενώ το bonus για τους σπουδαστές είναι ότι μπορούν να κάνουν την πρακτική τους στο κανάλι AΡΤ του κυρίου Καρατζαφέρη, το οποίο είναι πλέον πανελλαδικής εμβέλειας, μετά τη σχετική άδεια που του δόθηκε από τα αρμόδια όργανα.
Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, πως ο Γιώργος Καρατζαφέρης έχει μεγάλη εμπειρία στον χώρο, αφού τη δεκαετία του ’70 ίδρυσε μία από τις πρώτες σχολές τηλεπαρουσιαστών, στην οποία προστέθηκε η σχολή μανεκέν της συζύγου του, Βένης, που τότε είχε κερδίσει στο Τορίνο τον τίτλο της «Miss Eυρώπη». Θρυλική επίσης ήταν η προσπάθειά του το 1983 να σπάσει το μονοπώλιο της ΕΡΤ με την TV Press, τη βιντεοκασέτα που διακινούσε κάθε 15 ημέρες μέσω των βίντεο κλαμπ.
Το βιογραφικό του προέδρου του ΛΑΟΣ είναι από τα πιο πλούσια και δείχνει έναν άνθρωπο που ξέρει να ελίσσεται, ανάλογα με τις εποχές και τις ανάγκες του. Οι πρώτες δουλειές του πριν ασχοληθεί με την πολιτική ήταν σανοπώλης και γαλατάς, ενώ στη συνέχεια δραστηριοποιήθηκε στον χώρο του body building. Σιγά-σιγά άρχισε να μπαίνει στα media μέσω του ραδιοφώνου και της διαφήμισης, ενώ σταδιακά αναρριχήθηκε και στην πολιτική.

Σε εξέλιξη
η υπόθεση με την offshore

Και ενώ ο κ. Γιώργος Καρατζαφέρης μοιράζει τον χρόνο του μεταξύ των τηλεοπτικών πλατό (του ΑΡΤ TV) και των αιθουσών διδασκαλίας, σε εξέλιξη βρίσκεται η δικαστική διερεύνηση των υποθέσεων με τις offshore εταιρείες και την ανακριβή δήλωση «πόθεν έσχες», που έχουν ανατεθεί σε εφέτη ανακριτή. Σημειώνεται πως στα μέσα Ιανουαρίου οι αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές προχώρησαν στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος για το αδίκημα της ανακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες» κατά του κ. Καραταζαφέρη, μετά την παραγγελία της Βουλής, που ήλεγξε τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης του προέδρου του ΛΑΟΣ. Παράλληλα, σε βάρος του Γιώργου Καρατζαφέρη ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για συμμετοχή σε υπεράκτια εταιρεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα