Ο πρωθυπουργός μεταβαίνει στο Ισραήλ

Στο Ισραήλ μεταβαίνει τη Δευτέρα, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με σκοπό να οικοδομήσει στρατηγική σχέση με Ισραήλ και Κύπρο. Μάλιστα ο πρωθυπουργός μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Hellenic Initiative με θέμα: «Επενδύοντας στο μέλλον της Ελλάδας» στη Νέα

Υόρκη, είπε ότι οι τρεις χώρες, Ισραήλ, Ελλάδα και Κύπρος, έχουν ενεργειακούς πόρους στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, που όταν προχωρήσει η αξιοποίησή τους θα μπορούν να καλύπτουν το 50% των ενεργειακών αναγκών της Ευρώπης για τα επόμενα 30 χρόνια.

Στη διήμερη επίσκεψη στο Ισραήλ, στις 7 - 8 Οκτώβρη, όπου θα συνεδριάσει για πρώτη φορά το «Ανώτερο Συμβούλιο Συνεργασίας» Ελλάδας - Ισραήλ. Τον πρωθυπουργό θα συνοδεύσουν Έλληνες επιχειρηματίες.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, στο κοινό κείμενο που θα δημοσιοποιήσουν οι δύο κυβερνήσεις, θα καταγράφεται η πρόθεση της χώρας μας, αλλά και του Ισραήλ να προχωρήσουν σε συνεργασίες για εκμετάλλευση των πηγών του φυσικού αερίου.

Τέλος, σχετικά με το ταξίδι, ο κ. Σαμαράς δήλωσε χαρακτηριστικά πως:«το βασικό θέμα είναι η σταθερότητα. Η Ελλάδα σταθεροποιείται οικονομικά και πολιτικά και έχει γίνει προπύργιο σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή. Η σταθεροποίηση της Ελλάδας έχει θετικές επιπτώσεις πέρα από τα σύνορά της. Η εικόνα είναι εντελώς διαφορετική από αυτή που ήταν πριν από έναν χρόνο».

«Πέρυσι η Ελλάδα εθεωρείτο πρόβλημα σε μία σταθερή περιοχή, τώρα είναι το σημείο σταθερότητας σε μία περιοχή που δυστυχώς αποσταθεροποιείται», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Keywords
Τυχαία Θέματα