Ο Σημίτης δεν είναι... Παπανδρέου!

Μπισκότα, καραμέλες και πολλά άλλα είχε η συνάντηση του Κώστα Σημίτη με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Το σημερινό ραντεβού δεν είχε καμία σχέση με το χθεσινό που είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με τον Γιώργο Παπανδρέου όπου και "επίσημα" φάνηκε η διαφορά που έχουν ανάμεσά τους, όπως και το πολεμικό κλίμα ενόψει του Συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης.

Σύμφωνα

μάλιστα με πληροφορίες του parapolitika, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να σταλεί το... εξώδικο του Γιώργου Παπανδρέου στον Ευάγγελο Βενιζέλο, αφού θα του παραδώσει τις προτάσεις του αποκλειστικά για το πως σκέφτεται το ΠΑΣΟΚ και φυσικά οι κινήσεις που πρέπει να γίνουν ώστε να μην υπάρξει... ΕΛΙΑ.

Σήμερα λοιπόν, τα χαμόγελα είχαν την τιμητική τους, ωστόσο επιβεβαιώθηκε πως ο Κώστας Σημίτης συμφωνεί με τους χειρισμούς που κάνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς.

Ο πρώην πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την εν γένει πορεία της χώρας, την οικονομία και τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, την επόμενη μέρα του μνημονίου, καθώς και για τη φάση στην οποία βρίσκονται τα εθνικά θέματα. Μετά τη συνάντηση, ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε τα εξής: "Είχαμε μία πολύ ουσιαστική και σε βάθος συζήτηση με ανταλλαγή απόψεων, τόσο για την διαπραγμάτευση με την τρόικα και τους εταίρους για την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος και τη διαμόρφωση του νέου πλαισίου, όσο και για τις ανοικτές διεθνείς κρίσεις και ιδίως για το Κυπριακό και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Προφανώς, μιλήσαμε και για την εσωτερική πολιτική κατάσταση όπου το μείζον ζήτημα είναι η σταθερότητα του τόπου και η διαμόρφωση της ευρύτερης δυνατής συναίνεσης γύρω από το νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Είχα επίσης την ευκαιρία να ενημερώσω τον κ. Σημίτη για την πορεία προς το συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης, κορμός της οποίας είναι φυσικά το ΠΑΣΟΚ".

Σύμφωνα με όσα διέρρεαν συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο στόχος του Ευάγγελου Βενιζέλου επιτεύχθηκε, αφού ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήθελε να αποδείξει σε όσους τον αμφισβητούν ότι κανείς δεν θέτει θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ και ότι ο ίδιος είναι αδιαφιλονίκητος, με τη συνυπογραφή των... Παπανδρέου και Σημίτη. Το θέμα είναι αυτό να "αποτυπωθεί" και στις δημοσκοπήσεις...

Σ.Ν.

Keywords
Τυχαία Θέματα