Οι 14 φθηνότεροι παραλιακοί προορισμοί της Ευρώπης

Plaza, Μαυροβούνιο/pp

Open Sans', sans-serif; font-size: 14px; color: #252525;">Στην πόλη Ulcinj ( http://www.visit-montenegro.com/cities-ulcinj-t.htm ), στο νότιο μέρος του Μαυροβουνίου και κοντά στην Αλβανία, βρίσκεται η Velika Plaza, που σύμφωνα το «Price of Travel» είναι ο φθηνότερος παραλιακός προορισμός της Ευρώπης. Σε εκείνη τη γωνία της Αδριατικής, συχνάζουν Σέρβοι, Ρώσοι και άλλοι ντόπιοι, καθώς συνδυάζει αμμώδεις παραλίες και φτηνό φαγητό και διαμονή.

Μπορεί οι δυτικοπευρωπαίοι να μην το σκέφτονται σαν εναλλακτική, αλλά όπως και να το κάνεις, το Μαυροβούνιο είναι πιο κοντά σε εμάς από το Miami. Και γεωγραφικά και οικονομικά.

http://www.sunny-beach-bulgaria.com ) της Βουλγαρίας που βρέχεται από τη Μαύρη Θάλασσα, δεν φιλοξενεί μόνο τους Βαλκάνιους, αλλά και Βρετανούς, Γερμανούς και Σκανδιναβούς. Και αυτό ίσως είναι το μεγαλύτερό της μειονέκτημα. Λόγω της μικρής της έκτασης (5 χλμ.) και της ραγδαίας ανάπτυξής της, κάθε καλοκαίρι γεμίζει από παραθεριστές και αν δεν είστε οπαδός της πολυκοσμίας και όλων των νεαρών Άγγλων που κάνουν τις πρώτες διακοπές μακριά από το μπαμπά και τη μαμά, καλύτερα να το αποφύγετε. Η αλήθεια ωστόσο είναι πως ο ανταγωνισμός των 1.000 ξενοδοχείων στην περιοχή, έχει ρίξει τις τιμές των υπηρεσιών και έχει πολλαπλασιάσει τα happy hours./pp3. Άγιοι Σαράντα, Αλβανία/pp Open Sans', sans-serif; font-size: 14px; color: #252525;">Η Αλβανία ( http://www.albaniantourism.com ) δεν είναι μια χώρα που έρχεται πρώτη στο μυαλό μας όταν αναζητάμε προορισμό διακοπών, εξαιτίας πολλών παραγόντων αλλά και της σχεδόν μηδενικής τουριστικής της υποδομής. Η πόλη των Αγίων Σαράντα όμως, ακριβώς απέναντι από την Κέρκυρα, αξίζει μια επίσκεψη. Οι παραλίες της περιοχής είναι αρκετά αξιόλογες και έχουν το συγκριτικό πλεονέκτημα, του λιγοστού κόσμου. Μέχρι να τις ανακαλύψουν τα πλήθη των τουριστών, απολαύστε τες πρώτοι και κάντε στους άλλους τους… έξυπνους.

4. Mamaia, Ρουμανία

Η Μήλος ( http://www.milos.gr/el ), αν και μικρότερη από την Κω, είναι διάσημη για τις παραλίες της, εντός και εκτός Ελλάδος. Η εύκολη πρόσβαση στο νησί από το λιμάνι του Πειραιά και η θεωρητικά έστω, όχι τόσο τουριστική του ταυτότητα, συγκριτικά με άλλα νησιά του Αιγαίου, αλλά και το ανταγωνιστικό του ηλιοβασίλεμα, το καθιστά δημοφιλή προορισμό για πολλούς Ευρωπαίους τουρίστες.

7. Τενερίφη, Κανάρια Νησιά, Ισπανία

Η Αττάλεια της Τουρκίας, περιλαμβάνεται στη λίστα, εξαιτίας της διαρκώς αυξανόμενης δημοφιλίας της. Βρετανοί και Γερμανοί τουρίστες είναι συχνοί θαμώνες της περιοχής, ενώ τα τελευταία χρόνια πολλοί είναι και οι Ρώσοι που κατηφορίζουν προς τα εκεί, πόσο μάλλον όταν ξέρουν ότι θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία ειδικευμένα στη ρωσική κουλτούρα. Το ιστορικό κέντρο της Αττάλειας έχει ενδιαφέρον, αλλά εφόσον απευθυνόμαστε σε θιασώτες της θάλασσας, κατευθυνθείτε δυτικά και ανατολικά της πόλης, για τις αμμώδεις παραλίες της. Προτιμήστε τη δυτική πλευρά για πιο οικονομικές επιλογές.

10. Σπλίτ, Κροατία

12. Μάλαγα, Costa del Sol, Ισπανία

14. Cala d’Or, Μαγιόρκα, Ισπανία

Keywords
Τυχαία Θέματα