Οι πιο... σκληροί των ειδικών δυνάμεων

Οι ειδικές δυνάμεις στο στρατό μιας χώρας πάντα ξεχωρίζουν, κάνουν πράγματα που κανείς άλλος δεν μπορεί να κάνει.

Η εκπαίδευσή τους είναι ιδιαίτερα απαιτητική και λίγοι είναι αυτοί που καταφέρνουν να αντέξουν και τελικά να ενταχθούν στις ειδικές δυνάμεις.

Ωστόσο, μερικές από αυτές τις ειδικές δυνάμεις ξεπερνούν τα όρια και δείχνουν ικανές να φέρουν εις πέρας οποιαδήποτε αποστολή, όσους κινδύνους και αν κρύβει.

Δείτε την ελίτ των ειδικών δυνάμεων, τις 9 καλύτερα εκπαιδευμένες και πιο σκληροτράχηλες ειδικές δυνάμεις στο κόσμο:

1. Οι Πεζοναύτες στις Η.Π.Α αξίζουν μια θέση

στην ελίτ των ειδικών δυνάμεων. Στη φωτογραφία βλέπουμε έναν πεζοναύτη των Η.Π.Α να πίνει το αίμα μιας κόμπρας στα πλαίσια της εκπαίδευσης του για το πως θα επιβιώσει στη ζούγκλα.

2. Ίσως ακόμη πιο σκληροί και από τους Πεζοναύτες να είναι όσοι βρίσκονται στο Πολεμικό Ναυτικό στις Η.Π.Α . Για να ενταχθείς στις τάξεις τους θα πρέπει να κάνεις το λιγότερο 42 push-ups μέσα σε δύο λεπτά, 50 κοιλιακούς σε άλλα δύο λεπτά και να τρέξεις ενάμισι μίλι μέσα σε έντεκα λεπτά. Όλα αυτά πριν αρχίσει η εκπαίδευση φυσικά.

3. Το Ηνωμένο Βασίλειο ανταγωνίζεται το Πολεμικό Ναυτικό των Η.Π.Α με την ειδική υπηρεσία τους με την ονομασία ''Βάρκα''. Για να μπει κανείς στη ''Βάρκα'' θα πρέπει να περάσει από εξαντλητικά τεστ αντοχής, εκπαίδευση στη ζούγκλα, εκπαίδευση τεχνικών επιβίωσης αλλά και σκληρές ανακρίσεις. Μόνο δύο ευκαιρίες μπορεί να έχει κάποιος για να ενταχθεί στη ''Βάρκα''.

4. Η βρετανική Ειδική Υπηρεσία Αεροπορίας (ή SAS όπως είναι ευρύτερα γνωστή), είναι κάτι ανάλογο με την ''Βάρκα''. Η φράση που τους περιγράφει είναι: ''Όποιος τολμάει, κερδίζει''. Μάλιστα αξιωματικός των Η.Π.Α είχε δηλώσει ότι αν δεν υπήρχε η SAS δεν θα είχαν καταφέρει να κερδίσουν το πόλεμο στο Ιράκ.

5. Μια ακόμη από τις ειδικές δυνάμεις που δικαίως βρίσκονται στην ελίτ είναι η Sayeret Matkal στο Ισραήλ. Ο βασικός τους σκοπός είναι η συλλογή πληροφοριών και συχνά λειτουργούν παρασκηνιακά. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης τους σε ειδικές κατασκηνώσεις, οι επίδοξοι νεοσύλλεκτοι πραγματοποιούν σκληρές ασκήσεις, ενώ βρίσκονται διαρκώς υπό την παρακολούθηση γιατρών και ψυχολόγων. Μόνο όσοι αντέξουν, εντάσσονται στη Sayeret Matkal.

Για του λόγου το αληθές, το 2003 ένας Ισραηλινός οδηγός ταξί είχε απήχθη κατά τη μεταφορά τεσσάρων Παλαιστινίων στην Ιερουσαλήμ. Όμως η μονάδα Sayeret Matkal τον εντόπισε σε μια τάφρο βάθους 10 μέτρων σε ένα εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο και τον έσωσε.

6. Από όλες τις δυνάμεις για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στον κόσμο, λίγοι μπορούν να ανταγωνιστούν την GIGΝ (Επίλεκτες δυνάμεις της γαλλικής αστυνομίας). Η συγκεκριμένη μονάδα είναι εκπαιδευμένη έτσι ώστε να ανταποκρίνεται σε καταστάσεις ομηρίας. Μάλιστα η GING έχει απελευθερώσει πάνω από 600 άτομα από τότε που ιδρύθηκε, το 1973. Το Γαλλικό δίκαιο απαγορεύει τη δημοσίευση φωτογραφιών με το πρόσωπο όσων ανήκουν στη συγκεκριμένη μονάδα.

7. Η μονάδα Alpha Group της Ρωσίας είναι μία από τις πιο γνωστές ειδικές δυνάμεις στο κόσμο. Αυτή η μονάδα δημιουργήθηκε από την KGB το 1974 και παραμένει υπό τις οδηγίες της σύγχρονης FSB.

Μάλιστα η συγκεκριμένη μονάδα είχε δεχθεί αρκετή κριτική το 2002 όταν σε μία επιχείρηση διάσωσης στη Μόσχα, 129 όμηροι έχασαν τη ζωή τους από το αέριο που χρησιμοποιήθηκε για να βγουν έξω οι ένοπλοι που είχαν καταλάβει ένα θέατρο.

8. Στην Ισπανία η μονάδα Unidad de Operaciones Especiales, ή Δύναμη Ναυτικού Ειδικού Πολέμου δημιουργήθηκε το 2009. Εδώ και αρκετό καιρό έχει κερδίσει το σεβασμό ως μια από τις καλύτερες ειδικές δυνάμεις στην Ευρώπη. Η Δύναμη Ναυτικού Ειδικού Πολέμου ακολούθησε το παράδειγμα της Βρετανικής Ειδικής Υπηρεσίας Αεροπορίας (SAS). Το ποσοστό αποτυχίας να ενταχθεί κάποιος σε αυτή την ειδική μονάδα αγγίζει το 70-80% ενώ μερικές φορές δεν είναι απίθανο και το 100%.

9. Η Ομάδα Ειδικών Υπηρεσιών (SSG), στο Πακιστάν είναι περισσότερο γνωστή ως ''Μαύροι Πελαργοί'', λόγω του ιδιαίτερου καπέλου που έχουν. Μεταξύ άλλων η εκπαίδευση τους περιλαμβάνει μια πορεία 36 μιλίων μέσα σε δώδεκα ώρες και τρέξιμο πέντε μιλίων μέσα σε 20 λεπτά χωρίς κανένα διάλειμμα.

Το 2009 η SSG είχε σώσει 39 ομήρους, οι οποίοι κρατούνταν από έναν Ταλιμπάν.

Πηγή: businessinsider.com

Keywords
Τυχαία Θέματα