Οι τρεις μυστικές συναντήσεις Τσίπρα- Ιερώνυμου

Ούτε μία, ούτε δύο αλλά τρεις φορές κάτω από άκρα μυστικότητα συναντήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, πριν την τελευταία ανακοίνωση του ηγέτη της εκκλησίας για μία πιθανή αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας για την αποπληρωμή του κρατικού χρέους. Για να φτάσουμε στη συγκεκριμένη ανακοίνωση, η οποία μάλιστα δεν έγινε και πλήρως αποδεκτή από την πλευρά της κυβέρνησης, καθώς η κυβέρνηση ζήτησε την άμεση ενεργοποίηση της «Επιτροπής για τη μελέτη και επίλυση θεμάτων

που απασχολούν την Εκκλησία της Ελλάδος» προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα ο διάλογος, είχαν προηγηθεί τρεις στο σύνολο συναντήσεις, μεταξύ των δύο αδρών κάτω από άκρα μυστικότητα.

Είναι εξάλλου κοινό μυστικό πως Τσίπρας και Ιερώνυμος έχουν βρει κοινό τόπο συζητήσεων και τα βρίσκουν σε πολλά ζητήματα, Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός πως ο κ. Ιερώνυμος ξεκίνησε το θέμα αυτό επί κυβέρνησης Τσίπρα, δείχνοντας έμπρακτα την διάθεση του να βοηθήσει τον νεαρό πρωθυπουργό. Στις τρεις σχετικές συναντήσεις οι δύο άνδρες συζήτησαν τις λεπτομέρειες για το πως θα προχωρήσει η σχετική πρόταση, κάτι που θα φανεί στο αμέσως επόμενο διάστημα , αν μπορεί να είναι και υλοποιήσιμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα