Όλες οι εξελίξεις στο κρίσιμο Eurogroup (ΣΥΝΕΧΗΣ ΡΟΗ)

17:23 «Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση και την κυβέρνηση εκπροσωπεί στο Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης», διευκρινίζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Γιάννης Δραγασάκης.

16:53 Ο υπ. κοινωνικών υποθέσεων κ. Σκουρλέτης κ αυτός στο κτήριο του Συμβουλίου αλλά για συνάντηση με τους ομολόγους του

16:50 Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφκανγκ Σόιμπλε ανέφερε

ότι η Ελλάδα δεν αποτελεί το κεντρικό θέμα των συζητήσεων στο σημερινό Eurogroup. «Δε νομίζω ότι έχουμε πολλά νέα να συζητήσουμε για την Ελλάδα. Στην τελευταία μας συνάντηση υπήρξε μια κοινή δήλωση, αλλά μετά από αυτό δεν έχουν γίνει πολλά» ανέφερε ο Β. Σόιμπλε. Συνεχίζοντας, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει αυτά που έχει υποσχεθεί ότι θα κάνει και κυρίως πρέπει να απέχει από τη λήψη μονομερών αποφάσεων. Κληθείς να σχολιάσει τα περί δημοψηφίσματος ο Β. Σόιμπλε είπε: «Στην Ευρώπη υπάρχει ελευθερία έκφρασης. Όμως αυτό δεν αποτελεί θέμα της συνάντησής μας».

16:45 Λιθουανός ΥΠΟΙΚ: δεν έχει σημασία που θα συναντηθούν οι θεσμοί, μπορεί να γίνει οπουδήποτε η συνάντηση

16:43 Ισπανός ΥΠΟΙΚ: πρέπει να ακούσουμε τον Γιάνη Βαρουφάκη, μετά την Τρόικα και μετά να ξεκινήσουμε την δουλειά.

16:34 Σλοβάκος ΥΠΟΙΚ: Σημαντικό που θα συναντηθείτε με την τρόικα

16:16 Βόμβα από τον Ιρλανδό Υπουργό Οικονομικών. Ο Γιάννης Δραγασάκης επικεφαλής της Ελλάδας στις διαπραγματεύσεις

16:13 Financial Times: Συνάντηση Βαρουφάκη πριν το Eurogroup

Συνάντηση πριν το Eurogroup πρόκειται να έχει ο Γιάνης Βαρουφάκης με θέμα την επανεκκίνηση των τεχνικών συνομιλιών με τους θεσμούς, όπως μεταδίδει σε ανάρτησή του στο twitter ο ανταποκριτής των Financial Times στις Βρυξέλλες Peter Spiegel και αναρωτιέται αν αυτές οι συνομιλίες θα ξεκινήσουν στην Αθήνα.

16:04 Σόιμπλε: η Ελλάδα θέμα της τρόικας
Τουλάχιστον τρεις φορές χρησιμοποίησε τον όρο τρόικα ο γερμανός ΥΠΟΙΚ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προσερχόμενος στο σημερινό Eurogroup.

15:59 Μοσκοβισί: «Πρέπει να αρχίσουν οι τεχνικές συζητήσεις»
«Πρέπει να γίνει τεχνική εργασία με βάση τη λίστα που συμφωνήθηκε στο Eurogroup και πρέπει αυτές οι μεταρρυθμίσεις να μεταφραστούν σε νομοθετικές πρωτοβουλίες της Ελλάδας. Είναι σημαντικό να ξαναχτιστεί η εμπιστοσύνη γιατί ο στόχος είναι κοινός: ανάπτυξη, δημιουργία θέσεων εργασίας», είπε ο επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί προσερχόμενος στο Eurogroup.

15:56 Ντάισελμπλουμ: Έχουμε χάσει πολύ χρόνο
«Θα υποστηρίξουμε την Ελλάδα αν συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις», δήλωσε προσερχόμενος στο Eurogroup o επικεφαλής Γερούν Ντάισελμπλουμ, ενώ σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν υπάρχει περίπτωση η Ελλάδα να χρεοκοπήσει ο Ολλανδός ΥΠΟΙΚ δήλωσε ότι «οι συζητήσεις για το πρόγραμμα πρέπει να ξεναξεκινήσουν σύντομα. Χάνουμε πολύ χρόνο. Έχουμε χάσει πάνω από δύο εβδομάδες. Το θέμα πώς θα χρηματοδοτοθεί η Ελλάδα είναι δικό της θέμα και εμείς είμαστε έτοιμοι να την στηρίξουμε στην βάση των μεταρρυθμίσεων. Το κλειδί είναι να μη χαθεί άλλος χρόνος».

Keywords
Τυχαία Θέματα