Όλην την εβδομάδα θα λειτουργούν Λούβρο, Βερσαλλίες και Ορσέ

Tα τρία γαλλικά Μουσεία που δέχονται τους περισσότερους επισκέπτες θα παραμένουν ανοικτά επτά ημέρες την εβδομάδα όπως ανακοίνωσε η γαλλική κυβέρνηση.

Έτσι το Λούβρο, οι Βερσαλλίες και το Ορσέ θα δέχονται επισκέπτες καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, όπως προβλέπεται στο σχέδιο προϋπολογισμού του 2015 για τον πολιτισμό, που παρουσιάσθηκε σήμερα από το Γαλλικό Υπουργείο Πολιτισμού και θα είναι ένα μέτρο που θα εφαρμοσθεί σταδιακά ως το 2017.

«Το άνοιγμα των τριών πιο πολυσύχναστων εθνικών Μουσείων (Βερσαλλίες, Λούβρο, Ορσέ) επτά ημέρες την εβδομάδα, θα επιτρέψει

να βελτιωθεί η υποδοχή του κοινού και να ενισχυθεί η πρόσβαση στα έργα», σύμφωνα με το κείμενο του σχεδίου προϋπολογισμού. «Θα δημιουργηθούν οι απαραίτητες θέσεις απασχόλησης» για να υποστηριχθεί αυτό το μέτρο, διευκρινίζεται στο κείμενο.

Το μέτρο θα αυτοχρηματοδοτηθεί από την αναμενόμενη αύξηση των εισπράξεων, υπογραμμίσθηκε από το γραφείο της υπουργού Πολιτισμού. Στο Λονδίνο, τα μεγάλα Μουσεία όπως το Βρετανικό Μουσείο ή η Εθνική Πινακοθήκη είναι ανοικτά ολόκληρη την εβδομάδα.

ΒΕΡΣΑΛΛΙΕΣ

ΟΡΣΕ

ΛΟΥΒΡΟ

Διαβάστε επίσης:

Χατζησάββας και Καβογιάννη στη νέα ταινία του Χρ.Παπακαλιάτη

Βρέθηκαν μαρμάρινη θύρα και καρφιά στον τρίτο θάλαμο στην Αμφίπολη

Keywords
Τυχαία Θέματα