Πάνος Καμμένος: "Δεν αφήνουμε πρόκληση αναπάντητη"

«Η απάντηση η δική μας από εδώ και πέρα είναι η ίδια. Δεν θα αφήνουμε αναπάντητη καμία πρόκληση. Πράξεις εθνικής κυριαρχίας κάνουμε μόνο εμείς στην επικράτειά μας» τόνισε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Πάνος Καμμένος μιλώντας σε συγκέντρωση προσωπικού της Διοικήσεως Αμύνης Νήσου Μεγίστης, την οποία και επισκέφτηκε χθες το απόγευμα.

Ο κ.Καμμένος, συνοδευόμενος από τους Αρχηγούς ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ

Κωσταράκο, ΓΕΣ Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη, ΓΕΝ Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, τον νέο Διοικητή της ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγο Μενέλαο Μεϊμάρη, τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γεώργιο Χατζημάρκο, τους Διοικητές της 79 ΑΔΤΕ Ταξίαρχο Χαράλαμπο Λαλούση και της 95 ΑΔΤΕ Υποστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, επισκέφθηκε τα φυλάκια στο Αγαθονήσι, το Φαρμακονήσι, τη Μεγίστη (Καστελλόριζο), τη Στρογγύλη και τη Ρω, όπου ενημερώθηκε λεπτομερώς για το έργο του προσωπικού και την αποστολή των φυλακίων, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει μαζί τους. Επισκέφτηκε επίσης την πυραυλάκατο «ΞΕΝΟΣ» τοπυ ΠΝ στη Μεγίστη και το περιπολικό «ΣΤΑΜΟΥ» στο Φαρμακονήσι.
Ειδικότερα ο Υπουργός στη Μεγίστη αναφέρθηκε εν εκτάσει στη στρατηγική σημασία που διαδραματίζει το νησιωτικό σύμπλεγμα Μεγίστης στα ελληνικά σχέδια για την ανακύρηξη Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) και επομένως και το ρόλο που κατέχουν Αυτοί ως υπερασπιστές του. «Σκεφτείτε πως θα είναι η Ελληνική ΑΟΖ με το Καστελλόριζο που θα ενώνεται με την αντίστοιχη της ΑΟΖ της Κύπρου, και πως θα είναι η ελληνική ΑΟΖ χωρίς το Καστελλόριζο», τόνισε μεταξύ άλλων ο Υπουργός.
Στο πλαίσιο της επισκέψεώς του αυτής ο κ.Καμμένος και οι Αρχηγοί παρακολούθησαν στο Αγαθονήσι μέρος της σχολικής γιορτής που είχαν ετοιμάσει οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου του νησιού και όλοι μαζί στο τέλος έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο, ενώ ιδιαιτέρως δυνατή στιγμή ήταν το σούρουπο, με λιγοστό φως όταν έγινε κατάθεση στεφάνου από τον Υπουργό στον τάφο της Κυράς της Ρω Δέσποινας Αχλαδιώτη στην ομώνυμη μικρονήσο και μετά την ενός λεπτού σιγή που κράτησε όλη η αποστολή, ΟΛΟΙ, άγημα, υπουργός, Αρχηγοί, οι πάντες έψαλλαν στεντορία τη φωνή τον Εθνικό Ύμνο τόσο δυνατά που μάλλον οι Τούρκοι τον άκουγαν ευκρινώς στις απέναντι, κοντινές, τουρκικές ακτές.
Αύριο, ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος θα εκπροσωπήσει την Ελληνική κυβέρρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις για τρην 67η επέτειο της Ενσωματώσεως των Δωδεκανήσων με την Ελλάδα το 1947, ενώ θα παραστεί και η Πρόεδρος της Βουλής κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα