Περισσότερους από 1.200 νεκρούς και 7.000 τραυματίες μετρά η Γάζα

Εικοσιπέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν από ισραηλινές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας στη Γάζα, Ασράλ αλ-Κέντρα.

Δεκατρείς άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πόλη Τζαμπαλίγια στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, μεταξύ των οποίων και ένας νοσηλευτής. Σαράντα άτομα επίσης τραυματίστηκαν, καθώς η πόλη έχει πληγεί έντονα από οβίδες ισραηλινών τεθωρακισμένων οχημάτων.

Δώδεκα Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από βομβαρδισμούς

του ισραηλινού πυροβολικού σε περιοχές στο βόρειο, ανατολικό και νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με σχετικές δηλώσεις του αλ-Κέντρα.

Το υπουργείο Υγείας της Γάζας ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των νεκρών, από την έναρξη της ισραηλινής επίθεσης, έχει ανέλθει στους 1.231, ενώ τουλάχιστον 7.000 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Την ίδια ώρα τα διπλωματικά παιχνίδια με φόντο την εκεχειρία βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, με την Χαμάς να αρνείται χθες κατάπαυση του πυρός, το Ισραήλ να προαναγγέλλει κλιμάκωση των επιθέσεων μέχρι την εξουδετέρωση όλων των σηράγγων, αλλά απεσταλμένους του να βρίσκονται στο Κάιρο για διαπραγματεύσεις.

Στο σκοτάδι η Λωρίδα της Γάζας

Οι Παλαιστίνιοι στη Λωρίδα της Γάζας ήρθαν αντιμέτωποι για μία ακόμα νύχτα με το φόβο των βομβαρδισμών τα ξημερώματα της Τετάρτη, αυτή τη φορά όμως βυθισμένοι στο σκοτάδι καθώς ο μοναδικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στον παράκτιο θύλακα χτυπήθηκε από οβίδα.

Τις τελευταίες 24 ώρες τουλάχιστον 100 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις επιδρομές των Ισραηλινών, οι οποίοι εντείνουν τις επιθέσεις τους εναντίον μαχητών, ενώ τα ξημερώματα της Τετάρτης 25 ακόμα άνθρωποι προστέθηκαν στον απολογισμό των νεκρών.

Η μονάδα παραγωγής ενέργειας χτυπήθηκε την Τρίτη από οβίδα και έπιασε φωτιά με αποτέλεσμα να σταματήσει ολοκληρωτικά η λειτουργία του, αφήνοντας στο σκοτάδι το μεγαλύτερο μέρος των 1,8 εκατομμυρίων κατοίκων της Γάζας. Σύμφωνα με αξιωματούχους, θα χρειαστούν εβδομάδες ή ακόμα και μήνες προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές.

Η καταστροφή της μονάδας δεν είχε μόνο αντίκτυπο στα νοικοκυριά αλλά επίσης και σε νοσοκομεία, προμήθειες νερού και συστήματα επεξεργασίας λυμάτων, δημιουργώντας κινδύνους για τη δημόσια υγεία, δήλωσαν αξιωματούχοι του ΟΗΕ, σημειώνοντας ότι ακόμα και πριν ξεσπάσουν οι διαμάχες το ηλεκτρικό ρεύμα ήταν διαθέσιμο για λίγες μόνο ώρες την ημέρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα