Πότε πρέπει να κάνεις την πρώτη κίνηση;

Γνωριστήκατε σε μια κοινή παρέα, ή συναντιέστε κάθε πρωί στον διάδρομο της πολυκατοικίας, ή τον/ την βλέπετε στο τυροπιτάδικο της γωνίας απέναντι από τη δουλειά.

Και χαμογελάτε ο ένας στον άλλο, και ανταλλάσσετε και δύο κουβέντες, και πιάνετε τον εαυτό σας να τον/ την σκέφτεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Να κάνετε την πρώτη κίνηση, ή όχι;

Η αυθόρμητη απάντηση σε αυτό είναι ναι, να την κάνετε, γιατί μια ζωή την έχουμε, γιατί είναι καλύτερα να μετανιώνεις για τα πράγματα που έκανες παρά γι’ αυτά που δεν έκανες και λοιπά. Από την άλλη, βέβαια, ο φόβος της απόρριψης είναι

υπαρκτός και κατανοητός (αν τα πράγματα δεν πάνε κατ’ ευχήν, εδώ έχουμε οδηγίες για να την διαχειριστείτε).

Γι’ αυτό είμαστε εμείς εδώ: Για να συγκεντρώσουμε τα σημάδια που λένε ξεκάθαρα ότι οι πιθανότητες είναι με το μέρος σας, και ότι το αντικείμενο του πόθου σας θέλει να κάνετε την πρώτη κίνηση. Μετρήστε θετικές απαντήσεις στις παρακάτω ερωτήσεις, και αν το σκορ είναι από τρεις και πάνω, τολμήστε το.

Σας πλησιάζει (ή/ και σας αγγίζει) όταν μιλάτε;

Η γλώσσα του σώματος δε λέει ποτέ ψέματα –ακόμη και όσοι ξέρουν να τη «διαβάζουν» δεν μπορούν εύκολα να την ελέγξουν ώστε να κρύψουν τα συναισθήματά τους. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αν εκείνος/η σας αγγίζει π.χ. στο μπράτσο καθώς γελάει με ένα αστείο σας, ή γέρνει προς το μέρος σας κλείνοντας ελαφρά τους ώμους προς τα μέσα ενώ μιλάτε, έχετε το πρώτο πράσινο φως για να κάνετε την πρώτη κίνηση.

Γελάει με τα αστεία σας –περιλαμβανομένων των πιο αποτυχημένων;

Αν δεν έχει εγγυημένα περίεργη αίσθηση του χιούμορ, απλώς βρίσκει την προσπάθεια (όπως κι εσάς) χαριτωμένη –χαριτωμένο, αντίστοιχα. Και αφενός δείχνει ότι την εκτιμά, αφετέρου διασκεδάζει μαζί σας (με την καλή έννοια, πάντα).

Πιάνετε το βλέμμα του/ της να σας «ψάχνει» σε χώρους με κόσμο;

Αν τυχαίνει να βγαίνετε μαζί (όπως στην περίπτωση της κοινής παρέας που λέγαμε προηγουμένως) ή να βρίσκεστε γενικώς σε μέρη με κόσμο, παρατηρήστε την αντίδρασή του/ της όταν δεν είστε κοντά. Αν το βλέμμα του «σκανάρει» τον χώρο μέχρι να σταματήσει επάνω σας (και να χαμογελάσει, έξτρα μπόνους) ανά τακτά χρονικά διαστήματα, είστε σε πολύ καλό δρόμο.

Οι φίλοι του/ της γνωρίζουν την ύπαρξή σας;

Μπορεί, αν η γνωριμία σας βρίσκεται ακόμα σε πολύ αρχικό στάδιο, να μην ξέρετε τους φίλους του/ της και το τι ξέρουν εκείνοι για εσάς. Υπάρχουν, όμως, τρόποι να το καταλάβετε: Μιλάει, για παράδειγμα, στο τηλέφωνο με κάποιον που δεν ξέρετε, και αναφέρει το όνομά σας στην πρόταση «είμαστε εδώ για καφέ με…» αντί για «ένα φίλο»/ «μια γειτόνισσα»/ «κάποιον που δεν ξέρεις».

Βρίσκει χρόνο (ή χώρο) για να μένετε μόνοι;

Αν γνωριστήκατε μόλις σε ένα πάρτι, θα προτείνει να «βγείτε έξω να πάρετε αέρα» ή να «πάτε στην κουζίνα να βάλετε ένα ποτό». Αν βγαίνετε ήδη με κοινή παρέα, θα προτείνει κάποια στιγμή να δείτε οι δυο σας (χωρίς απαραίτητα να το αναφέρει αυτό το ‘οι δυο σας’) την καινούρια ταινία εκείνου του σκηνοθέτη που αρέσει μόνο σε εσάς.

Επικοινωνεί μαζί σας μεταμεσονύχτιες ώρες;

Στο χωριό ενός φίλου λένε ότι «όποιος σου τηλεφωνεί/ στέλνει μηνύματα μετά τα Μεσάνυχτα, ή σε θέλει ή του χρωστάς λεφτά». Αν δεν θυμάστε να του/ της ζητήσατε ποτέ δανεικά, μόνο ένα πράγμα μπορεί να σημαίνει η μεταμεσονύκτια επικοινωνία σας

. Το βλέπετε στα μάτια του/ της;

Όσο και αν επιμένουμε να το ξεχνάμε ή να το αγνοούμε, υπάρχει ένας αλάνθαστος τρόπος να ξέρετε ότι αρέσετε σε κάποιον: Φαίνεται στον τρόπο που σας κοιτάζει. Εμπιστευτείτε το ένστικτό σας, συνήθως είναι αλάνθαστο.

Keywords
Τυχαία Θέματα