Προκηρύσσονται δύο νέες τηλεοπτικές συχνότητες

Ενα βήμα πίσω στο θέμα της προκήρυξης των τηλεοπτικών συχνοτήτων φαίνεται ότι κάνει η κυβέρνηση.

Οπως αναφέρουν αξιόπιστες πηγές στα Παραπολιτικά, οι αρχικές σκέψεις αναφορικά με την επαναπροκήρυξη των συχνοτήτων προσκρούουν στις αντικειμενικές δυσκολίες που έχει αρχίσει να αντιμετωπίζει το Μέγαρο Μαξίμου. Με απλά λόγια, σε αυτή τη φάση, κρίνεται ότι θα ήταν τουλάχιστον άτοπο να ανοίξει το μέτωπο με τους ισχυρούς των media, κάτι απόλυτα λογικό, με δεδομένες και τις συμμαχίες που έχουν δημιουργηθεί κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα

με τους ισχυρούς των καναλιών. Ο κ. Τσίπρας αντιλαμβάνεται ότι ένας πόλεμος με τους Ψυχάρη, Βαρδινογιάννη, Μπόμπολα, Αλαφούζο και Κοντομηνά θα μπορούσε να τινάξει στον αέρα ακόμη και την εύθραυστη συνοχή της κυβέρνησης.

Στο πλαίσιο της αναπροσαρμογής της στρατηγικής σε σχέση με τις τηλεοπτικές άδειες, πληροφορίες θέλουν τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά να επεξεργάζεται μια μεσοβέζικη λύση σε σχέση με το τηλεοπτικό τοπίο. Τι προβλέπει το συγκεκριμένο σχέδιο; Πρώτον, ότι θα υπάρξει συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο που θα δώσει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να εισπράττει το 2% που είναι υποχρεωμένοι να αποδίδουν οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών προς το κράτος ως ενοίκιο για την παραχώρηση της συχνότητας. Με δεδομένο ότι μέχρι σήμερα δεν έχει εισπραχθεί το συγκεκριμένο ποσόν, η εφαρμογή του νόμου εκτιμάται ότι θα έφερνε αρκετά έσοδα στα δημόσια ταμεία.

ΔΥΟ ΝΕΕΣ ΑΔΕΙΕΣ

Η δεύτερη -ίσως και σημαντικότερη- κίνηση σε σχέση με τη διαμόρφωση του νέου τηλεοπτικού τοπίου έχει να κάνει με την προκήρυξη δύο νέων τηλεοπτικών αδειών. Στην περίπτωση αυτή υπάρχουν ήδη ενδιαφερόμενοι, οι οποίοι συμπτωματικά διατηρούν εξαιρετικές σχέσεις με το Μέγαρο Μαξίμου. Ο λόγος για τον έμπειρο εκδότη και πρώην ιδιοκτήτη του Alter, Γιώργο Κουρή, που δίνει μάχη τα τελευταία χρόνια για την επαναλειτουργία του καναλιού εθνικής εμβέλειας που διέθετε. Πέραν του Γ. Κουρή, ενδιαφέρον για την απόκτηση τηλεοπτικής συχνότητας φαίνεται να επιδεικνύει και η πρώην πρόεδρος του «Αθήνα 2004», Γιάννα Αγγελοπούλου. Το σενάριο των αδειών θα έβγαζε την κυβέρνηση από το αδιέξοδο της σύγκρουσης με τους παραδοσιακούς καναλάρχες. Αλλωστε, σε αυτή τη φάση θα προτιμούσαν να αφήσουν σε εκκρεμότητα το συγκεκριμένο θέμα, έχοντας σε άτυπη ομηρία τους ισχυρούς των media.

Keywords
Τυχαία Θέματα