Σαμαράς: Δεν κάνω συνέδριο. Ας έφερναν υπογραφές

Ολοκληρώθηκε έπειτα από 11 ώρες, στη διάρκεια των οποίων τοποθετήθηκαν συνολικά 48 βουλευτές, η κρίσιμη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ.

Αμετακίνητος στη θέση του περί μη διεξαγωγής έκτακτου συνεδρίου εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, αφού όπως τόνισε και

στη δευτερολογία του "δεν έχω πρόβλημα με έκτακτο συνέδριο, αλλά δώρο στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κάνω".

Μάλιστα, μιλώντας αμέσως τη συνεδρίαση στους δημοσιογράφους, ο κ. Σαμαράς ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πιστεύω πως η εσωστρέφεια μπήκε στο συρτάρι. Το είπα από την αρχή ότι μπορεί οποιοσδήποτε να θέσει θέμα ηγεσίας φέρνοντας 26 υπογραφές που απαιτούνται για την έναρξη της διαδικασίας».

«Η παράταξη καλείται να προστατεύσει τη χώρα που είναι σε κίνδυνο. Άκουσα πολλούς που βγάλατε και ψυχισμό. Έχω κι εγώ αποτυπώσει μέσα μου το γεγονος ότι όταν ανέλαβα η χωρα ήταν στην εντατική και πέρυσι το τρίτο τρίμηνο η πρωτη σε ανάπτυξη. Η αναγέννηση θα ξεκινήσει κάνοντας ένα κόμμα πιο δημοκρατικό. Αυτό που θα ζήσουμε δεν θα το έχετε ξαναζήσει. Η Εθνική Συνδιάσκεψη θα είναι μια πρώτη εξέλιξη στη σχέση της ΝΔ με τους πολίτες. Η σκακιέρα που κινούμαστε είναι πρωτόγνωρη. Δεν έχω πρόβλημα με έκτακτο συνέδριο αλλά δώρο στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κάνω. Όπως έχετε ξαναζήσει στο παρελθόν το "εγώ" να μπαίνει πριν το εμείς. Σας το είπα έντιμα από την αρχή της συνεδρίασης. Όποιος θέλει να το πει. Δέχομαι πολλές από τις θέσεις που εκφράστηκαν όπως το ότι δεν θα μας έχουν σε τίποτα δεδομένους. Αποκλειστικό κριτήριο η Ελλάδα για τη στάση μας. Ειδικά τώρα που ζούμε τη μνημονιακή μετάλλαξη του μισού ΣΥΡΙΖΑ. Δέχομαι ότι πρέπει να δώσουμε το βάρος στην επικοινωνιακή πολιτική. Λέμε την αλήθεια», ανέφερε μεταξύ άλλων στη διάρκεια της ομιλίας του ο πρόεδρος της ΝΔ.

Απαντώντας στα επικριτικά σχόλια που ακούστηκαν από μερίδα των βουλευτών, ότι είχε χαθεί η επαφή ηγεσίας-ΚΟ, ο κ. Σαμαράς είπε: «Δεν υπήρξε απόσταση μεταξύ εμού και των υπουργών καθώς και των βουλευτών στη διάρκεια της κυβερνητικής μου θητείας. Από τις 8 το πρωί ως τις 8 το επόμενο πρωί είχαμε συνεχείς συσκέψεις. Θυμάμαι τον κ. Δένδια που μου είχε πει : "Να ξεκουραστείς κύριε Πρόεδρε". Τώρα κατάλαβα τι εννοούσε. Δεν ήταν στροφή στον λαϊκισμό ο ανασχηματισμός του 2014. Θα σας πω μόνο ότι μετά τον Ιούνιο ελήφθησαν τα πιο δύσκολα μέτρα. Δεν ήταν τίποτα εύκολο στη συγκυβέρνηση. Ήταν δύσβατη πολλές φορές αλλά δεν θέλω να μιλήσω παραπάνω. Δεν την διάλεξα εγώ τη συγκυβέρνηση».

Τέλος, όσον αφορά στις δημοσκοπήσεις και στα χαμηλά ποσοστά που συγκεντρώνει μετεκλογικά η ΝΔ, δήλωσε: «Οι δημοσκοπήσεις μπορούν να αλλάξουν σε λίγες μέρες. Οψόμεθα. Υπάρχει πύκνωση γεγονότων. Θα ήταν έγκλημα να μιλήσουμε για αριστερή παρένθεση αλλά θα ήταν εξίσου λάθος η πολιτική του ώριμου φρούτου, δηλαδή να περιμένουμε στη γωνιά μας τις εξελίξεις. Άρα θα είμαστε παρόντες παλεύοντας στην κοινωνία όχι καιροφυλακτώντας. Τα σημερινά νέα δεν είναι καθόλου καλά και οι δηλώσεις Ντράγκι αποτελούν μια δυσάρεστη εξέλιξη που φωτογραφίζει και την ανεπάρκεια του υπουργείου Οικονομικών».

Διαβάστε επίσης:

Διχασμένη η Νέα Δημοκρατία για Έκτακτο Συνέδριο

Ακροδεξιά συμμαχία υπέρ του Σαμαρά

Έντονοι τριγμοί στην ΚΟ της ΝΔ (ΦΩΤΟ)

Οι τρεις προϋποθέσεις της Κεφαλογιάννη για την ανασύνταξη της ΝΔ

Κωστής Χατζηδάκης: " Η ΝΔ οριοθετείται από την καραμανλική της παράδοση"

Σκληρή κριτική από βουλευτές στον Σαμαρά

Βόζεμπεργκ: Λάθος που δεν πήγαμε σε εκλογές το 2011

Θλιβερές τοποθετήσεις από Τασούλα και Βαρβιτσιώτη

Σκληρά στην γραμμή Σαμαρά οι Βορίδης και Άδωνις

Προσωπική κριτική του Δένδια στον Σαμαρά

Κριτική από τον Βασίλη Κικίλια στη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ

Διχαστικός και εκβιαστικός ο Αντώνης Σαμαράς

Έκτακτο συνέδριο ζητούν Μητσοτάκης - Κακλαμάνης

Συμπαγής ομάδα οι καραμανλικοί στην ΚΟ της ΝΔ (ΦΩΤΟ)

Ηγετική εμφάνιση από την Ντόρα Μπακογιάννη

Καραμανλής και Μεϊμαράκης αποχώρησαν από την ΚΟ της ΝΔ

Σαμαράς: Όποιος θέλει να θέσει θέμα προέδρου να το πει τώρα

Keywords
Τυχαία Θέματα