"Εμφύλιος" στην Γερμανία για την Ελλάδα

Σε διακεκαυμένη ζώνη έχει μετατραπεί το Βερολίνο με τους Μέρκελ και Σόιμπλε να επιδίδονται σε έναν επικοινωνιακό πόλεμο επιχειρημάτων προωθώντας ο καθένας την προσωπική του θέση για το θέμα της Ελλάδος.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Die Welt ο υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

επιμένει στο Grexit, στο οποίο αντιστέκεται η Μέρκελ. Η εφημερίδα μάλιστα κάνει λόγο για «μάχη» που έχει ξεσπάσει στο Βερολίνο μεταξύ της Καγκελαρίου και του υπουργού της.

Όπως γράφει η εφημερίδα δεν είναι ξεκάθαρο ποιος θα επικρατήσει αφού η καγκελάριος έχει την εξουσία αλλά ο Σόιμπλε έχει έναν πολύ ισχυρό σύμμαχο, το ΔΝΤ.

Όπως τονίζει, η Άνγκελα Μέρκελ δεν είναι σε καμία περίπτωση διατεθειμένη να αφήσει την Ελλάδα να φύγει από την Ευρωζώνη, σε αντίθεση με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που θεωρεί απαραίτητο το Grexit και μάλιστα κινείται παρασκηνιακά για να το πετύχει.

Επικαλούμενη μάλιστα την πρόσφατη δήλωση του Ν. Βούτση για τη μη αποπληρωμή δόσης προς το Ταμείο, η Die Welt αναφέρει ότι αν και η Κομισιόν είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε κάποιες παραχωρήσεις προς την Ελλάδα, το Ταμείο επιμένει ότι η χώρα μας πρέπει να αποπληρώσει τα δάνεια στο ακέραιο και να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις, αλλιώς δεν μπορεί να λάβει μέρος σε μελλοντικά προγράμματα βοήθειας.

Keywords
Τυχαία Θέματα