Στη Ντόχα του Κατάρ αύριο, μετά την παρέλαση, ο Δ.Αβραμόπουλος



Για την πρωτεύουσα του Κατάρ Ντόχα πρόκειται να αναχωρήσουν αύριο, αμέσως μετά τη μεγάλη παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Δημήτρης Αβραμόπουλος, συνοδευόμενος από τους Αρχηγούς ΓΕΕΘΑ Στρατηγό

Μιχαήλ Κωσταράκο και ΓΕΝ Αντιναύαρχο (τον εορτάζοντα) Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ.
Τυπικώς, ο λόγος της εκεί παρουσίας του Υπουργού και των δύο Αρχηγών είναι η ανταπόκριση από μέρους τους σε σχετική επίσημη πρόσκληση των διοργανωτών και του Καταριανού ομολόγου του για να παρακολουθήσουν διεθνές συνέδριο και έκθεση αμυντικών συστημάτων που πραγματοποιείται στην περιοχή. Ουσιαστικώς όμως, και στο πλαίσιο της εκεί παρουσίας τους ο λόγος είναι η εξαιρετικά κρίσιμη συνάντηση για το μέλλον των Ελληνικών Ναυπηγείων ΑΕ του Σκαραμαγκά, που θα έχει στο κτίριο της Ελληνικής πρεσβείας μεθαύριο 26 του μηνός, με τον πρόεδρο της ThyssenKrupp (HDW), Dr. Hans Christoph ATZPODIEN, με τον οποίο θα συζητήσει το θέμα της περατώσεως των εργασιών επί των τεσσάρων υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού που βρίσκονται στα ΕΝΑΕ (τριών Type-214AIP, και ενός υπό εκσυγχρονισμό Type-209/1200), παρουσία και του καθ’ ύλην αρμοδίου Αρχηγού ΓΕΝ. Τη συνάντηση αυτή την είχε αποκαλύψει ο ίδιος ο Υπουργός ενημερώνοντας, προ ολίγων ημερών, για το θέμα των υποβρυχίων τα μέλη της Επιτροπής Άμυνας και Εξοπλισμών της Βουλής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι με το Κατάρ, αλλά και γενικότερα με τα Εμιράτα του Κόλπου το τελευταίο διάστημα έχουν αναπτυχθεί σε εξαιρετικό βαθμό οι στρατιωτικές σχέσεις, ιδίως στον εκπαιδευτικό τομέα, ενώ οι Καταριανοί είχαν έλθει πρόσφατα (τον περασμένο Σεπτέμβριο) στην 114 Πτέρυγα Μάχης και 120 άτομα με τέσσερα μαχητικά τους αεροσκάφη συνεκπαιδεύτηκαν για ένα μήνα με τους Έλληνες «Μιραζάκηδες», ενώ αργότερα ήλθαν και εκπαιδεύτηκαν για ένα μήνα και 45 σπουδαστές της Στρατιωτικής τους Ακαδημίας στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Τεθωρακισμένων στον Αυλώνα. Τώρα δε, από τον Φεβρουάριο πιο συγκεκριμένα, βρίσκονται στην ακριτική Αλεξανδρούπολη όπου θα παραμείνουν μέχρι τον Μάϊο, άλλοι 100 περίπου στρατιωτικοί από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπου εκπαιδεύονται πάνω σε θέματα αρμάτων μάχης στο εκεί κέντρο εξομοιωτών αρμάτων Leopard-2A6HEL του Ελληνικού Στρατού. Επομένως, όλοι μπορούμε να αντιληφθούμε το λόγο της παρουσίας του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στη Ντόχα και των επαφών με ομολόγους του από τις χώρες του Κόλπου που έχουν προγραμματιστεί.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα