Στο νεκροταφείο Καισαριανής η κηδεία του Μπάμπη Αγγουράκη

Στο Νεκροταφείο Καισαριανής αύριο στις 16:30 θα διεξαχθεί η πολιτική κηδεία του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Μπάμπη Αγγουράκη, που έφυγε τόσο ξαφνικά από τη ζωή.
Ο εκλιπών είχε μείνει ορφανός σε ηλικία 15 ετών, ενώ η ζωή αποφάσισε να κάνει το ίδιο και με το δικό του παιδί. Είχε χάσει τον πατέρα του Γιώργο σε τροχαίο το 1967, όταν ζούσαν ως πολιτικοί εξόριστοι στην Ρουμανία. Χθες, έφυγε από την ζωή αφήνοντας πίσω τον γιο του Γιώργο,

σε ηλικία επίσης 15 ετών.

Ο πατέρας του Γιώργος Αγγουράκης (Αλέκος Ψηλορείτης) γεννήθηκε στην Κάτω Βιάννο Ηρακλείου Κρήτης. Ήταν στέλεχος του ΚΚΕ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, Ταγματάρχης του Δημοκρατικού Στρατού και, για πολλά χρόνια, υπεύθυνος του παράνομου Ραδιοφωνικού Σταθμού του ΚΚΕ «Ελεύθερη Ελλάδα» και «Φωνή της Αλήθειας» και του περιοδικού «Νέος Κόσμος».

Μετά τον εμφύλιο πήρε την οικογένειά του και πήγε στην Ρουμανία όπου ζούσε εξόριστος. Όμως το 1967 ένα τροχαίο έκοψε το νήμα της ζωής του και ο γιος του Μπάμπης, που γεννήθηκε το 1951 στο Βουκουρέστι, σημαδεύτηκε από τον πρόωρο χαμό του πατέρα του.

Keywords
Τυχαία Θέματα