Στον ανακριτή το "δεξί χέρι" του Γιάννου

Το στενό περιβάλλον του Γιάννου Παπαντωνίου αγγίζει όλο και περισσότερο η δικαστική έρευνα για την υπόθεση των υποβρυχίων, μετά την κλήση προς απολογία που απέστειλαν οι ανακριτές διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλής και Γιάννης Σταυρόπουλος στον πρώην γενικό διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Σπύρο Τραυλό.

Ο κ. Τραυλός, που ανέλαβε τη θέση επί υπουργίας Γιάννου Παπαντωνίου στο Εθνικής Αμυνας, εγκαλείται για την υπογραφή αντισταθμιστικών ωφελημάτων άνω των 72 εκατομμυρίων που συμφωνήθηκαν παράλληλα με την αγορά των υποβρυχίων,

τα οποία όμως έμειναν ανεκτέλεστα.

Είχε προηγηθεί από τους ίδιους ανακριτές η εξέταση της συζύγου του πρώην υπουργού, Ρούλας Κουράκου, των κουμπάρων του Γιώργου και Ιουλίας Κανδαλέπα, καθώς και το αίτημα δικαστικής συνδρομής, το οποίο απέστειλαν στις ελβετικές δικαστικές Αρχές ζητώντας να ανοίξουν όλοι οι λογαριασμοί τους.

Αίτημα που, όπως έχει αποκαλύψει η Realnews, προσπαθεί να μπλοκάρει το ζεύγος Κανδαλέπα, σε αντίθεση με την κ. Κουράκου που έχει δώσει έγγραφη εξουσιοδότηση-συναίνεση για το άνοιγμα των λογαριασμών και υπολογαριασμών της που συνδέονται με τη λίστα Λαγκάρντ.

Στο αίτημα αναφερόταν από τον κ. Μαλλή πως υπάρχουν «βάσιμες υπόνοιες» ότι ο πρώην υπουργός έχει δωροδοκηθεί από τη γερμανική εταιρεία HDW/Ferrostal προκειμένου αυτή να αναλάβει τον εκσυγχρονισμό των υποβρυχίων τύπου «Ποσειδών» 209. Πρόκειται για τη σύμβαση που υπογράφτηκε από τον Σπ. Τραυλό, υπό την ιδιότητα του γενικού διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου, μετά από εξουσιοδότηση του τότε υπουργού Εθνικής Αμυνας, Γ. Παπαντωνίου.

Η σύμβαση

Ο κ. Τραυλός θα βρεθεί ενώπιον των ανακριτών Μαλλή - Σταυρόπουλου στις 15 Ιουλίου, μετά και τη δεύτερη προθεσμία που ζήτησε, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας, το οποίο αφορά σε στοιχεία που τοποθετούν στο κάδρο των ερευνώμενων πολιτικά πρόσωπα, τα οποία διαδέχτηκαν τον Ακη Τσοχατζόπουλο στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

Στο μικροσκόπιο της ανακριτικής έρευνας έχουν μπει τα αντισταθμιστικά ωφελήματα, με τις δικαστικές Αρχές να έχουν προχωρήσει και στο άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, ζητώντας απαντήσεις, καθώς τα έργα δεν έγιναν ποτέ. Αυτό που διερευνούν είναι πού χάθηκαν τα λεφτά, τα οποία είναι πιθανόν να κατέληξαν ως μίζες σε συγκεκριμένα πρόσωπα.

Αλλωστε, προς αυτή την κατεύθυνση έδειχναν τα πορίσματα του ΣΔΟΕ, σύμφωνα με τα οποία αντισταθμιστικά έργα ύψους 300 εκατ. ευρώ για δύο συμβάσεις των υποβρυχίων δεν εκτελέστηκαν ποτέ.

Πηγή realnews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα