Συναντήσεις με Αμερικανό πτέραρχο για Καμμένο, Κωσταράκο και Βαΐτση

Σημαντικά θέματα «αμοιβαίου ενδιαφέροντος», όπως σημειώνονταν στη σχετική ανακοίνωση του ΓΕΑ, συζητήθηκαν κατά τη σημερινή συνάντηση του Αρχηγού ΓΕΑ, Αντιπτέραρχου (Ι) Χρήστου Βαΐτση, με τον Διοικητή της Διοικήσεως Μεταφορών του Αμερικάνικου Υπουργείου Αμύνης, Πτεράρχου Paul J. Selva.

Η ακριβής ατζέντα της συναντήσεως δεν έγινε γνωστή. Το γεγονός όμως ότι ο Αμερικανός Πτέραρχος, ο οποίος συνοδευόταν και

από τον Αμερικανό πρεσβευτή στην Αθήνα David Pierce, έγινε δεκτός από τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης Πάνο Καμμένο στο γραφείο του, είναι ενδεικτικό της σημασίας που απέδιδε η ελληνική πλευρά στη συνάντηση αυτή. Καθώς δεν είναι συνηθισμένο ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης να δέχεται – έστω και εθιμοτυπικώς – έναν Αμερικανό πτέραρχο, ο οποίος δεν είναι καν αρχηγός της Αμερικανικής Αεροπορίας. Εκτός βεβαίως και αν το αντικείμενο της συναντήσεως είναι κάτι πραγματικώς πολύ σημαντικό.

Τις ενδείξεις αυτές επιτείνει και το γεγονός ότι κατά την «εθιμοτυπική» συνάντηση του ΥΕΘΑ με τον Αμερικανό Πτέραρχο και πρεσβευτή παρέστησαν επίσης ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης, ο Ακόλουθος Αμύνης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Πλοίαρχος Robert Palm USN, καθώς και ο Διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του ΥΕΘΑ Πρέσβης Ελευθέριος Καραγιάννης.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι συμφώνως με απολύτως ασφαλείς πληροφορίες της ιστοσελίδος μας, χθες ο Αμερικανός πρεσβευτής παρέθεσε «κλειστό» δείπνο προς τιμήν του Αμερικανού Πτεράρχου στην οικεία του, όπου μεταξύ άλλων καλεσμένων παραβρέθηκε και πολύ υψηλόβαθμος παράγοντας του ΥΠΕΘΑ, ο οποίος είχε ετοιμάσει και του παρέδωσε και σχετικό φάκελο με τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο για «ενημέρωσή» του.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα