Συνεχίζεται η δίκη Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο

Με την κατάθεση του άλλοτε επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Καπελέρη συνεχίζεται για τρίτη μέρα η δίκη στο Ειδικό Δικαστήριο με κατηγορούμενο τον πρώην Υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, από την οποία φέρεται να αφαίρεσε τα ονόματα 3 συγγενών του.

Ο κ. Καπελέρης απαντώντας σε ερώτηση του Προέδρου του Ειδικού Δικαστηρίου Νίκου Πασσου για το αν ο κατηγορούμενος είχε πρόθεση να σταματήσει την ερευνά απάντησε: "Όχι. Εναγωνίως προσπαθούσε

για τη διενέργεια των ελέγχων και την αύξηση των εσόδων. Στήριζε την υπηρεσία είχαμε πολύ καλή συνεργασία".

Αργότερα έσπευσε να τονίσει ότι ποτέ δεν πήρε τη λίστα στα χεριά του, αλλά ο πρώην Υπουργός του έδωσε σε σε μια κόλλα χαρτί δέκα ονόματα με πόσα ζητώντας να κάνει το φορολογικό τους προφίλ. Εκείνος -όπως περιέγραψε- γυρνώντας στο γραφείο του τα έδωσε στη γραμματέα του και έκανε ε την έρευνα από την οποία προέκυψε ότι ήταν δυσανάλογα τα ποσά των καταθέσεων με τις φορολογικές δηλώσεις που εκείνος έλεγξε. Ξεκαθάρισε όμως ότι ποτέ όμως δεν του δόθηκε επίσημη εντολή για τη διενέργεια έρευνας αν και εκείνος ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του έλεγχου των δέκα ονομάτων στην σύσκεψη που ακολούθησε με τον αρμόδιο Υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου. "Ο υπουργός ήταν σύμφωνος ότι έπρεπε να προχωρήσουμε σε ερεύνα,όπως φάνηκε από τη σύσκεψη",πρόσθεσε ο Γ.Καπελέρης.

Keywords
Τυχαία Θέματα