Τα πιο επικερδή εγκλήματα του κόσμου

Η φράση «crime does not pay», προερχόμενη από μια σειρά κόμιξ του 1942, εδώ μπορεί να διαψευστεί πλήρως. Ιδού μερικά από τα πιο επικερδή εγκλήματα του κόσμου, σύμφωνα με σχετική έρευνα, που επιφέρουν μέχρι και την ισόβια καταδίκη.

Εμπόριο οργάνων

Η διακίνηση οργάνων φέρνει περίπου 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια κέρδος. Κάποτε φτωχοί άνθρωποι σε χώρες όπως η Κίνα, το Περού, η Ινδία, η Τουρκία και η Βραζιλία ήταν κυρίως τα θύματα, όμως πλέον κι άλλες χώρες έχουν προστεθεί. Τα ανθρώπινα όργανα πωλούνται σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, ο

Καναδάς, η Ιταλία και η Ιαπωνία.

Εμπόριο χρυσού

Το παράνομο εμπόριο χρυσού φέρνει κέρδη περίπου 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο. Το Περού είναι πρώτο στη παράνομη διακίνηση χρυσού, αφού το 40% της παραγωγής του διακινείται παράνομα και ακολουθούν Ρωσία, Ουζμπεκιστάν, Αργεντινή, Βραζιλία και Παπούα.

Εμπόριο ξύλου

Φέρνει κέρδη περίπου 4,9 εκατομμύρια δολάρια. Η παράνομη αποψίλωση δασών γίνεται κυρίως στην κεντρική Αφρική, νοτιοανατολική Ασία και στη νότια Αμερική. Το ξύλο αυτό καταλήγει σε Αμερική και Κϊνα.

Κλοπές έργων τέχνης

Αυτή η παράνομη δραστηριότητα φέρνει κέρδη περίπου 6,3 δισ. δολαρίων κάθε χρόνο. Απατεώνες βγάζουν δισεκατομμύρια από κλεμμένα έργα τέχνης και πολιτιστικά αντικείμενα, από χώρες όπως η Κίνα, η Ταϊλάνδη, η Τουρκία, το Αφγανιστάν και το Ιράκ, τα οποία πωλούν σε πλούσιους πελάτες στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ.

Εμπόριο άγριων ζώων

Τα κέρδη κυμαίνονται από 10 έως 25 δισ. δολάρια ετησίως. Τα ζώα φεύγουν από Αφρική και νοτιοανατολική Ασία και πωλούνται σε Κίνα, Ευρώπη και ΗΠΑ.

Εμπόριο πετρελαίου

Κόστος 10,8 δισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο. Το πετρέλαιο από τη Ρωσία, τη Σαουδική Αραβία, το Ιράκ, τη Βενεζουέλα, το Μεξικό και τη Βουλγαρία μοιράζεται σε όλο τον κόσμο...

Παράνομη αλιεία

Mε πελάτες σε Ιαπωνία, Ευρώπη, ΗΠΑ, Κορέα και Κίνα, η παράνομη αλιεία ζει και βασιλεύει στην Ινδονησία και σε άλλες χώρες, δίνοντας κέρδη 11,3 δισεκατομμύρια το χρόνο.

Εμπορία ανθρώπων

31,6 εκατομμύρια δολάρια τα κέρδη από το εμπόριο λευκής σαρκός. Οι σκλάβοι προέρχονται από τη Σοβιετική Ένωση, Βραζιλία, Κολομβία, Ινδία, Πακιστάν και Κίνα.

Παραχάραξη

250 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο έχει κέρδος η παραχάραξη από χώρες όπως η Κίνα, η Ρωσία, η Ταϊβάν, η Ινδία και οι Φιλιππίνες.

Nαρκωτικά

Κέρδη: 300 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο, μόνο από τη διακίνηση ναρκωτικών που μεταφέρονται με πλοία και κυρίως αφορά την ηρωίνη και την κοκαΐνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα