Τι είπε ο Τσίπρας στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας Κύπρου εξήρε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο γιατί «η κυπριακή Εκκλησία στάθηκε στο πλάι των πιο αδύναμων της ελληνικής κοινωνίας, του ελληνικού λαού, που τα τελευταία τέσσερα χρόνια δοκιμάζεται σκληρά από την κρίση και από πολιτικές επιλογές που αδίκως ταλαιπώρησαν την πλειονότητα της μεσαίας τάξης και των χαμηλών εισοδηματικών στρωμάτων

στην Ελλάδα».

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον κ. Χρυσόστομο για τις προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης και δήλωσε ότι «οι πεφωτισμένοι πνευματικοί ηγέτες πρέπει να προτάσσουν τα στήθη στο μίσος, διότι οι θρησκείες είναι για να ενώνουν του λαούς και όχι να τους χωρίζουν».

Ευχήθηκε παράλληλα να συνεχιστεί η προσπάθεια για τον αναγκαίο διαθρησκευτικό διάλογο, σε μια εποχή, όπου, όπως είπε, το θρησκευτικό μίσος οδηγεί σε περιπέτειες, με την άνοδο του φονταμενταλισμού και του φανατισμού.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός σημείωσε τις προσπάθειες του Αρχιεπισκόπου για θρησκευτική ελευθερία και τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς σε ολόκληρη την Κύπρο.

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ευχαρίστησε τον Έλληνα πρωθυπουργό για την επίσκεψή του και είπε ότι εύχεται να πετύχει στο έργο του, γιατί «η επιτυχία του θα είναι επιτυχία του ελληνικού λαού».

Ο κ. Χρυσόστομος ανέφερε ότι κατά τη συνάντηση που είχαν αντάλλαξαν απόψεις εφ` όλης της ύλης.

Νωρίτερα, ο Έλληνας πρωθυπουργός επισκέφτηκε τα Φυλακισμένα Μνήματα, όπου τον υποδέχτηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου, καθώς και τιμητικό άγημα της Εθνικής Φρουράς.

Στην είσοδο των κοιμητηρίων, τον κ. Τσίπρα υποδέχτηκαν αγωνιστές της ΕΟΚΑ 1955 - 59, ενώ ακολούθως τελέστηκε τρισάγιο, χοροστατούντος του Επισκόπου Νεαπόλεως Πορφύριου. Στο μνημείο εντός των φυλακισμένων μνημάτων στεφάνι κατέθεσε τόσο ο Έλληνας πρωθυπουργός, όσο και ο υπουργός Δικαιοσύνης, εκ μέρους του προέδρου Αναστασιάδη. Παρόντες ήταν επίσης ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Κοτζιάς, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, οι Πρέσβεις της Ελλάδας και της Κύπρου. Μετά την κατάθεση στεφάνων τηρήθηκε μονόλεπτη σιγή και έγινε ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός περιηγήθηκε ακολούθως στα μνήματα των ηρώων, στον χώρο της αγχόνης και στα κελιά των κρατουμένων και συναντήθηκε και με συγγενείς ηρώων.

Πριν αναχωρήσει ο πρωθυπουργός έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών: «Ο ηρωισμός και η θυσία των αγωνιστών του κυπριακού αγώνα αποτελεί ανεξίτηλη πηγή έμπνευσης για τον απανταχού Ελληνισμό. «Το όραμα των αγωνιστών της ελευθερίας για μια Κύπρο ενωμένη και ελεύθερη από στρατεύματα κατοχής παραμένουν όσο ποτέ επίκαιρα. Το ίδιο και ο πόθος μας να δούμε τον κυπριακό λαό ελεύθερο και ενωμένο ξανά να κοιτάει το μέλλον με αισιοδοξία».

Δείτε ακόμα:

Τα "μηνύματα" του Τσίπρα στον κυπριακό λαό!

Keywords
Τυχαία Θέματα