Τι φοβούνται στην Κουμουνδούρου;

Την προσεχή Τετάρτη ξεκινάει το Ιδρυτικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και ένω όλα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έπρεπε να κινούνται σε ρυθμούς πανηγυρικούς και εορταστικούς, μιας και το Συνέδριο θεωρείται η κορυφαία διαδικασία ενός κόμματος, πόσο μάλλον το Ιδρυτικό, αντιθέτως στην Κουμουνδούρου επικρατεί κατήφεια και έντονος προβληματισμός.

Ενώ έχουν μείνει μόνο λίγες ημέρες για την ενοποίηση του κόμματος καμία συνιστώσα δεν έχει δείξει εμφανή διάθεση να αυτοδιαλυθεί. Ακόμα και ο Συνασπισμός του Αλέξη

Τσίπρα λόγω των εξελίξεων που είχαν προκύψει τον περασμένο μήνα ανέβαλε τη διάλυσή του. Παράλληλα όλα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για το κόψιμο των συνέδρων του Παναγιώτη Λαφαζάνη ανεβάζει το θερμόμετρο ενόψει συνεδρίου με τις αντιδράσεις του Αριστερού Ρεύματος να μην μπορούν να προβλεφθούν.

Ο προβληματισμός όμως δεν οφείλεται αποκλειστικά σε εσωτερικά αίτια. Η αξιωματική αντιπολίτευση παρόλο που επένδυσε πολλά στην κρίση που προέκυψε με την ΕΡΤ και την ολιγοήμεη πολιτική αστάθεια εντούτοις δεν κατάφερε να ανέβει δημοσκοπικά βλέποντας τη ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά να προηγείται σε όλες τις αξιόπιστες μετρήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα