Τηλεφωνική επικοινωνία Σαμαρά - Καραμανλή

Πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, εκτίμηση για την πορεία των συζητήσεων με τους δανειστές, αλλά και για την πορεία της κυβέρνησης Τσίπρα.

Η τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ανδρών έγινε κατόπιν πρωτοβουλίας του προέδρου της ΝΔ στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας.

Σαμαράς και Καραμανλής έκαναν μία πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Έθνος», δεν επεκτάθηκαν στα εσωκομματικά, καθώς το ενδιαφέρον πρέπει να επικεντρωθεί στις κινήσεις

της νέας κυβέρνησης.

Στο thetoc.gr αναφέρεται επίσης πως ο Αντώνης Σαμαράς εξέφρασε τη θέση ότι η κυβέρνηση Τσίπρα εμφανίζει ήδη τις πρώτες αδυναμίες στη διαχείριση κρίσιμων θεμάτων με εταίρους και δανειστές, εκτίμηση την οποία πρόκειται να επαναλάβει σήμερα στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ.

Ο Κώστας Καραμανλής εκτίμησε ότι τις επόμενες εβδομάδες -εντός του μήνα- θα έχει διαφανεί η πορεία της νέας κυβέρνησης, κυρίως ως προς τις προθέσεις της που αφορούν στους ευρωπαίους εταίρους.

Πάντως και οι δύο συμφώνησαν ότι, οι συζητήσεις μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, που ξεκίνησαν ήδη από την επομένη των εκλογών, δεν μπορούν να συνεχιστούν επ' άπειρον και πώς σύντομα θα καταλήξουν σε αποφάσεις.

Τί θα ζητήσει σήμερα ο Σαμαράς από τους βουλευτές της ΝΔ

Ο Αντώνης Σαμαράς θα δηλώσει απαισιόδοξος με βάση τα πρώτα δείγματα της κυβέρνησης Τσίπρα και θα υπενθυμίσει ότι ο ίδιος είχε προειδοποιήσει πριν από τις εκλογές για τα προβλήματα.

Εν όψει των κρίσιμων συνεδριάσεων των κοινοτικών οργάνων της ερχομένης εβδομάδας (Eurogroup, σύνοδος κορυφής), αλλά και την περιοδεία του πρωθυπουργού, ο Αντώνης Σαμαράς θα ζητήσει από τους βουλευτές του να επικεντρωθούν στα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τη χώρα.

Θα δοθεί ο λόγος και σε βουλευτές, γεγονός που δεν αποκλείει να ακουστούν φωνές κριτικής, τόσο για την τακτική της προεκλογικής περιόδου, όσο και για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Σαμαρά.

Keywords
Τυχαία Θέματα