Το ΣΔΟΕ ψάχνει τις πλούσιες κυρίες με τα τζιπ

Υπέρ των μυστηριωδών γυναικών που έκαναν την εμφάνισή τους παραμονές του Πάσχα στη Βαρβάκειο Αγορά, αγοράζοντας και μοιράζοντας κρέας σε φτωχές οικογένειες, τάχθηκε ο δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου, ο οποίος αποκάλυψε πως γνωρίζει την ταυτότητά τους.

Μέσω της ραδιοφωνικής του εκπομπής, ο Νίκος Χατζηνικολάου επιτέθηκε στο ΣΔΟΕ, με αφορμή την έρευνα για την προέλευση των χρημάτων που ξόδεψαν οι γυναίκες για τον φιλάνθρωπο σκοπό τους.

«Επειδή

ψάχνετε εκεί στο ΣΔΟΕ, θέλω να σας πω, διότι τυχαίνει να είμαι ρεπόρτερ 30 χρόνια, ότι μπορεί να μην είναι γνωστές, αλλά εγώ τις ξέρω τις κυρίες αυτές, ξέρω ποιες είναι και θέλω να σας πω επίσης ότι το "πόθεν έσχες" τους φτάνει για να αγοράσουν όχι τη Βαρβάκειο Αγορά, αλλά το ελληνικό κράτος, εντάξει;» ανέφερε χαρακτηριστικά..

Το ΣΔΟΕ ψάχνει

Ούτε ένας άνθρωπος δεν βρέθηκε να βγάλει έστω μια φωτογραφία με το κινητό τηλέφωνο τις γυναίκες, που όπως τα Χριστούγεννα, έτσι και τη Μεγάλη Πέμπτη, εμφανίστηκαν στη Βαρβάκειο και έδωσαν 50.000 ευρώ προκειμένου να προμηθευτούν δωρεάν κρέας συμπολίτες μας, που βρίσκονται σε ανάγκη. Οι υποψίες είναι πολλές, τόσες ώστε ο υφυπουργός ανάπτυξης Αθανάσιος Σκορδάς έδωσε εντολή στο ΣΔΟΕ να κάνει έρευνα.

Εγραψε ο Βηματοδότης στο Βήμα, για τις πλούσιες κυρίες με τα τζιπ:

«Ολη αυτή η ιστορία με τον... αόρατο φιλάνθρωπο επιχειρηματία, που εμφανίζεται μέσω δίμετρων καλλονών οι οποίες μεταφέρονται σε πολυτελή τζιπ παραμονές Χριστουγέννων και Πάσχα στη Βαρβάκειο, κίνησε την περιέργεια και του υπουργείου Ανάπτυξης αλλά και του ΣΔΟΕ. Σου λένε ποιος είναι αυτός που υποτίθεται ότι μοιράζει μέσα σε μία ώρα 50.000 ευρώ – τόσο υπολόγισε τον τζίρο ο πρόεδρος της Βαρβακείου κ. Κλ. Τσιρώνης – χωρίς κανείς να γνωρίζει από πού βρέθηκαν τα χρήματα; Τα έχει δηλώσει στην Εφορία;

Από τις 23 Δεκεμβρίου, που υπήρξε το πρώτο «χτύπημα» του «φιλάνθρωπου» επιχειρηματία στη Βαρβάκειο Αγορά, κινητοποιήθηκαν τα στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης. Ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Αθ. Σκορδάς έδωσε εντολή στις ελεγκτικές αρχές του υπουργείου να ανακαλύψουν με κάθε διακριτικότητα ποιος τέλος πάντων κρύβεται από πίσω. Από τότε οι ελεγκτές είχαν ξαμοληθεί στη Βαρβάκειο. Ρώτησαν εμπόρους, ρώτησαν τους ανθρώπους που βρίσκονταν πίσω από τους πάγκους και δεν ανακάλυψαν τίποτε: «Ημαστε βέβαιοι πως επρόκειτο για διαφημιστικό κόλπο και παρατήσαμε από τότε την έρευνα» δηλώνει ο κ. Σκορδάς. Ελα όμως που η φήμη του αόρατου φιλανθρώπου επανήλθε και τη Μ. Τετάρτη.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης πάλι έψαξε το θέμα και δεν βρήκε τίποτα. Ή μάλλον, όπως μου είπε, ανακάλυψε τα εξής ενδιαφέρονται στοιχεία, τα οποία ευθύς αμέσως σας μεταφέρω: πώς είναι δυνατόν ο εν λόγω επιχειρηματίας να εμφανίζεται μόνον στη Βαρβάκειο και να μην πηγαίνει και σε άλλες αγορές; Πώς είναι δυνατόν να εμφανίζονται στην αγορά δίμετρες κυρίες και κανείς να μην τις έχει αντιληφθεί, έστω να τους βγάλει μια φωτογραφία με το κινητό του; Γιατί οι έμποροι από άλλους πάγκους δεν είχαν ιδέα και όταν ρωτήθηκαν για το περιστατικό απλώς γελούσαν; Πώς είναι δυνατόν να ξόδεψε 50.000 ευρώ ο εν λόγω επιχειρηματίας (όπως υπολόγισε ο κ. Τσιρώνης) και ο τζίρος στην αγορά την ίδια ημέρα να ήταν πολύ μικρότερος; Και, τέλος, γιατί ένας-δυο καταναλωτές που βρέθηκαν όντως να πουν ότι τους πληρώθηκε η αγορά που έκαναν, δήλωσαν ότι η αξία του κρέατος που προμηθεύτηκαν ήταν από έξι ως και δέκα ευρώ;

Η ιστορία όμως έχει και συνέχεια. Πέραν του γεγονότος ότι το ζήτημα εισήλθε πλέον στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ, υπήρξαν ορισμένες φήμες (που διακινήθηκαν το βράδυ της Μ. Τετάρτης) ότι όντως ένας επιχειρηματίας (ειπώθηκε και το όνομά του) βρίσκεται από πίσω και ότι δεν επιθυμεί τη δημοσιότητα, αφού αυτό που έκανε το έκανε για καθαρά φιλανθρωπικούς λόγους για να βοηθήσει συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. Επικοινώνησα με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία, ο οποίος όχι μόνον δήλωσε άγνοια, αλλά έβαλε και αυτός μερικά ερωτήματα του τύπου ότι όσοι πήγαν εκείνη την ημέρα στη Βαρβάκειο είχαν χρήματα, υπολόγισαν τις αγορές τους και κατευθύνονταν στο ταμείο για να πληρώσουν αυτά που ψώνισαν. Αν έγινε τέτοια κίνηση, τότε πώς μπορούσαν να ξεχωρίσουν οι δίμετρες κυρίες ποιος είχε και ποιος δεν είχε χρήματα, ώστε να πληρώσουν αυτές το ποσόν; Οπως και να "χει το πράγμα, το πρωί της Μ. Πέμπτης (την επομένη δηλαδή της εμφάνισης των καλοντυμένων κυριών με τα τζιπ) η Βαρβάκειος Αγορά ήταν γεμάτη κόσμο. Αν όντως ήταν διαφημιστικό κόλπο όλη αυτή η ιστορία, έπιασε. Μόνον που παραμένει η εκκρεμότητα με το ΣΔΟΕ, που εξακολουθεί να ψάχνει και τους εμπόρους και τον αόρατο επιχειρηματία.»

Keywords
Τυχαία Θέματα