Τους επαναφέρει στην τάξη η... ''Αυγή''

Σε συνιστώσα για τη διατήρηση της ιδεολογικής και προγραμματικής συνέπειας του ΣΥΡΙΖΑ τείνει να μεταβληθεί η κομματική εφημερίδα «Αυγή» της Κουμουνδούρου, καθώς με σειρά εύστοχων παρεμβάσεών της επαναφέρει κατά καιρούς στην τάξη τόσο το Μέγαρο Μαξίμου όσο και πολλούς υπουργούς και θεσμικούς παράγοντες της νέας κυβέρνησης, ενώ δεν «χαρίζεται» ούτε στους Ανεξάρτητους Ελληνες του Πάνου Καμμένου, που μετέχουν στο «συμμαχικό» σύστημα εξουσίας.

Το

τελευταίο διάστημα, διαπιστώνει κανείς ότι το ενημερωτικό όργανο της Κουμουνδούρου δεν υιοθετεί άκριτα την κυβερνητική γραμμή, υπηρετώντας με τυφλή προσήλωση οτιδήποτε γίνεται και βρίσκεται σε πλήρη ιδεολογική και προγραμματική αναντιστοιχία με τις προεκλογικές διακηρύξεις του κόμματος. Φιλοξενεί άρθρα, σχόλια, απόψεις, ακόμη και σκίτσα που δεν «αρέσουν» στο Μέγαρο Μαξίμου ή δεν ικανοποιούν πολλούς υπουργούς της κυβέρνησης. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ακόμη και σήμερα σημαντική επιρροή για την «αυτονόμηση» και την «ανεξαρτησία» της «Αυγής» έχει ο πρώην διευθυντής της εφημερίδας και σημερινός βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Φίλης.

Ο τελευταίος έχει αποδοκιμάσει δημοσίως τις «αυθαίρετες» ερμηνείες που δίνει η πρόεδρος της Βουλής, Ζ. Κωνσταντοπούλου, αναφορικά με τη συμμετοχή των βουλευτών της Χρυσής Αυγής στις ψηφοφορίες του Κοινοβουλίου, ενώ έχει σταθεί επικριτικά στις μισθολογικές αυξήσεις των υπαλλήλων της ΔΕΗ. Επίσης, η «Αυγή» «έκαψε» με κομψό τρόπο την υποψηφιότητα του Δ. Αβραμόπουλου, παρουσιάζοντάς την ως επικρατέστερη για την Προεδρία της Δημοκρατίας, υπερασπίστηκε τον Μ. Γλέζο όταν δέχτηκε επιθέσεις για τις καταγγελίες που έκανε εναντίον της ηγεσίας για την αθέτηση των προεκλογικών δεσμεύσεών της, επανέφερε στην τάξη τον Γ. Βαρουφάκη για την υπερβολική έκθεσή του στα ΜΜΕ, ενώ μόλις προχθές «άδειασε» τον κυβερνητικό εταίρο του Αλ. Τσίπρα, Πάνο Καμμένο, με αφορμή τις δηλώσεις του για τους μετανάστες.

Keywords
Τυχαία Θέματα